IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia представи новото поколение на Niro

Порасналият на размери кросоувър ще се предлага в три варианта

Kia разкри нови подробности за второто поколение на компактния си кросоувър Niro. Този SUV дебютира през ноември 2021 г. на изложение в Сеул, а сега от компанията разкриват и подробности за модела.


Kia Niro


Новият Niro е пораснал на дължина с 6,5 см - до 4,42 метра. Освен това автомобилът е с 2 см по-широк – 1,92 метра, и с 1 см по-висок – 1,545 метра. Междуосието е нараснало до 2,720 метра (+2 см).

Дизайнът на модела следва актуалния корпоративен стил на марката, наречена Opposites United. Тази философия беше въведена преди две години от концептуалния HabaNiro. От него ново поколение взаимства DRL-оптиката, силуета на тялото и масивните вертикални „бумеранги“ на задните светлини.


Kia Niro


Интериорът на кросоувъра е подобен на този на последния електрически автомобил на марката - EV6. Тук виждаме волан с две спици, чифт комбинирани дисплеи, отделен сензорен екран за климатика и шайба на скоростната кутия. В салона корейците се залага екологично чисти материали, някои от които са рециклирани Тапицерията на тавана е рециклиран тапет, а столовете е от евкалиптови листа.

Новият Niro ще се предлага с избор от три задвижващи системи - хибридна (HEV), plug-in хибрид (PHEV) и пълноценен електрически двигател (BEV). Задвижването винаги е към предната ос, като стандартният хибрид е базиран на бензиновия двигател 1.6 GDI със 103 к.с., на който му помага електромотор с 32 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна роботизирана, а обявеният от Kia разход на гориво е 4,8 л/100 км.


Kia Niro


Кросоувърът ще се предлага с пълен набор от функции за активна безопасност, включително автономно аварийно спиране (AEB) с разпознаване на пешеходци/велосипедисти и преминаване на кръстовища, предупреждение за внимание на водача, автоматични дълги светлини, асистент за безопасно излизане от паркинг, предни и задни паркинг-сензори и разпознаване на пътни знаци.

Адаптивният круиз-контрол и асистиращите системи за следене на лентата се комбинират, за да образуват една полуавтономна система за шофиране „Highway Driving Assist“. Тя служи за ускоряване, спиране и центриране на Niro в рамките на лентата на магистралата. Има и допълнителен асистент за паркиране, при който водачът може да премести своето Niro от разстояние с помощта на дистанционно в ключа.

Още снимки на новото поколение на Kia Niro - вижте в галерията:


0 от 500