IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-смешните и най-нелепи извинения за превишена скорост

От „бързах за тоалетна“ до „обладан съм от зли духове“ - вижте как се оправдават шофьорите

Превишаването на максимално позволената скорост е най-разпространеното нарушение на правилника на движение. На много места по света то се записва от камери и комуникацията между виновния шофьор и органите на реда е сведено да минимум. Водачът получава глобата си и трябва да отиде да я плати.


превишена скорост


Във Франция обаче все още жандармеристите, които следят за нарушители на пътищата, са принудени да изслушват оправданията на виновниците. И след това ги преразказват на местните медии. В случая една от тях – изданието L'argus, събра на едно място най-смешните и най-нелепи извинения, които шофьорите са дали пред органите на реда, след като са били спрени за превишена скорост.

Най-честото оправдание на френски водачи е спешна нужда от тоалетна. Наскоро шофьор, движещ се със 180 км/ч при ограничение 80 км/ч заявил пред спрелите го униформени, че има прекомерно налягане в пикочния мехур. Негов колега, който карал с 27 км/ч повече от позволеното, пък се оплакал от диария и помолил жандармеристите да не го доближават, за да се избегнат инциденти.


превишена скорост


„Не исках да поръчка ми в Макдоналдс да изстине", заявил друг шофьор, който бил засечен да управлява колата си със 174 км/ч в участък, където ограничението е 80 км/ч. И обратното – сред най-често срещаните оправдания са това, че човекът бърза да се прибере, тъй като е купил замразена храна и тя ще се развали, ако не я постави в хладилника.

Има обаче и доста, меко казано, странни обяснения. Един „състезател“ заявил на спрелите го жандармеристи, че е обладан от духа на Михаел Шумахер. Той бил задържан и пратен в болница, където се оказало, че е обладан от употребени наркотици. Като цяло, много от шофьорите се оправдават с обсесивно-компулсивно разстройство, което кара стрелката на скоростомера да бъде поставена в красиво вертикално положение - на 110 км/ч. Един такъв „перфекционист“ е хванат със скорост от 142 км/ч при ограничение от 50 км/ч.


превишена скорост


Някои шофьори обясняват превишеното на скоростта с технически причини – просто искали „да поддържат колата си в добро състояние и затова прочиствали катализатора“. Сред най-нелепите обяснение обаче е това на кмета на градчето Курсел-Епайел – Жан-Луи Енон, който е хванат да кара със 145 км/ч. Той заявил, че току-що е измил колата си и дал газ, за да може тя да изсъхне по-бързо. Това, разбира се, не попречи на служителите на реда да му вземат книжката.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Покажи ми къде са тия "въпреки че заради тунелите ограничението е 100", че и аз да покарам със 100 в тунела
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    филанкиши ( преди 2 години )
    Има нещо вярно.Аз например бързам за тоалетна защото имам проблеми с простатата.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Това става с миенето и сушенето само когато е сухо и топло времето и пътя е чист. Сега зимата с тия плахоляци, пясъци и сол навсякъде колата след 10 минути пак е цялата ***.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Глас от тъдява ( преди 2 години )
    това с "бързам за да изсъхне колата" и аз го правя , до сега не са ме спирали , но редовно като я измия на една бензиностанция на входа на магистралата после вдигам 130-140 до другия изход , въпреки че заради тунелите ограничението е 100
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спират един за превишена скорост и полицая го пита ,защо кара толкова бързо? Шофьорът отговаря, че е под влияние на психотропни същества! Полицая го пита, дали няма предвид психотропни вещества? Водачът потвърждава, че говори за същества и посочва към жена си и тъщата в колата!