IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Niva, Duster или Jimny – кой се справя най-добре извън пътя?

Трите популярни кросоувъра се съревновават в тежки офроуд условия (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Carwow организира поредната надпревара между различни модели, но този път те премериха сили не на пистата, а в тежки офроуд условия. Един срещу друг се изправиха Lada Niva, Dacia Duster и Suzuki Jimny, които трябваше да изпълнят различни упражнения и да получат съответните точки.


офроуд


И трите автомобила са в базовите им модификации, като с най-ниска мощност е Lada Niva. Тя е оборудвана с 1,7-литров бензинов двигател, развиващ 85 к.с. Той е съчетан с механична скоростна кутия и редуктор. С бензинов мотор е и Suzuki Jimny – 1,5-литров със 101 к.с., докато Dacia Duster разчита на 1,5-литров турбодизел със 115 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

По време на тестовете машините трябваше да извършат високоскоростно изкачване нагоре върху наводнен терен, да демонстрират своята маневреност, да се движат надолу по хлъзгав склон, както и да проверят ъглите на влизане и излизане от препятствие. За всяко упражнение организаторите присъждаха по 3 точки за първо място, 2 за второ и 1 за трето.



Според резултатите от теста Suzuki Jimny беше признат за безспорен лидер в офроуда, докато на втора позиция се класира Dacia Duster. Легендарната Lada Niva, която мнозина сочат за пример, когато става дума за преминаване на тежък терен, остана на последно място.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500