IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW изпревари Mercedes по продажби за първи път от шест години

Баварците си върнаха лидерската позиция на пазара в премиум-сегмента

BMW AG е продал повече премиум леки автомобили през миналата година от основния си конкурент Mercedes-Benz. За последен път това се случи през 2015 г.


BMW vs Mercedes


„Горд съм да съобщя, че марката BMW е № 1 в световния премиум автомобилен сегмент през 2021 г.“, написа Питър Нота, ръководител на продажбите в BMW AG, в LinkedIn.

По информация на Bloomberg, BMW все още не е публикувало подробни данни за продажбите за годината - окончателният отчет ще се появи на 12 януари, но явно Питър Нота разполага с все още непубликувани данни.

Официално известно е обаче, че през първите девет месеца на 2021 година BMW е продала 1.7 милиона автомобила на клиенти от цял свят, което е със 112 000 автомобила повече от продадените от пътническото подразделение на концерна Daimler превозни средства.

Експерти коментират смяната на лидерските позиции с факта, че базираният в Мюнхен автомобилен производител бе по-малко засегнат от глобалния недостиг на полупроводници, който принуди производителите на автомобили по целия свят да намалят драстично производството.

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Случайност! ( преди 2 години )
    Няма да е за дълго!В този свят има две марки коли и БМВ не се вписва в списъка.Мерцедес и всички останали!.....и господ го е казал! Приятен ден!
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Селяк ( преди 2 години )
    Малиии Калибрята батее 204 коня батее на Марс хойм батее
  • #14
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко да е самолет немският леген едва слиза под 15 секунди на 400м
  • #13
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За мен лично немските коли са си супер, като се качиш да покараш (в азбучен ред) Ауди, БМВ или Мерцедес и после мнооого трудно се слиза от тях, особенно ако са купени нови на или до 3- годишни и до 50х км. Колкото и да му се вярва на някой, по дилърите има и такива автомобили.На 5-тицата ми която е на 5 години и 110х км не е светнала дори и една лампа за грешка. Натоварена или не върви като самолет, даже от време на време нарочно слизам от Тракия да се забавлявам по обикновенните пътища.
  • #12
    11 rate up comment 4 rate down comment
    До 13 ( преди 2 години )
    Само да те светна, че Калибра е от 115 до 204 коня 4х4 и ако беше грамотен, можеше да прочетеш че Опел Калибра до преди няколко години беше ненадмината по коефициент на челно съпротивление, говорим и за коли Като Ферари и компания. Виж какви са конските сили на Селиките от същите години и Митсубишита и други японски кошници и тогава говори глупости. Като гледам този форум е пълен с кръчмарски пияници, които нямат работа и ръсят глупости без да са прочели един ред по темата която коментират.
  • #11
    2 rate up comment 9 rate down comment
    9-ти ( преди 2 години )
    Кое е по-зле е вяжното да се пита защото да направил спортна кола като калибра със 115 коня наистина трябва да си тежко увреден каквито бяха и сополанковците със смъкнати *** по калибрите
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Кажи тогава за годините си, кое е по-добре от немския автомобил. Ти явно наистина страдаш от някакво чувство за малоценност и си ревал отстрани като си гледал немските коли да ти изпреварват жигулката.
  • #9
    6 rate up comment 15 rate down comment
    9 ( преди 2 години )
    Немските коли винаги са били зле и едно време ги помним мерцеде 124 чист дизел качвам витоша с кон по бързо от товя недоразумение мечтата на скъсаците бяха калибри астри 190-тки с ръчки за сваляне на стъклата и тн.
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Еми купи си тогава електричката на Дачия, качеството на изработка и е доста по-добро от на Тесла. Явно и ти страдаш от чувство за малоценност, защото от малък само си могъл да гледаш немските коли, докато баща ти те е возил в Москвич, а след това ти си могъл да си купиш само Рено. Докато има хора като теб, които страдат от чувство за малоценност и нямат себеуважение, марки като Тесла ще си продават недодяланите бракми.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ми да високотехнологична батерия е много по-скъпа и класна от дърво у салона което е примитивна работа характерна за немските производители на мебели пардон автомобили