IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Chiron се доказва на дино-стенд

Вижте каква е реалната мощност на хиперколата (ВИДЕО)

Някои нови електрически хиперавтомобили може да привличат внимание, но Bugatti Chiron се остава еталон в сегмента. Той е истински звяр и видеото по-долу го доказва.


дино стенд Chiron


Както е известно, Chiron се задвижва от 8,0-литров V16 с четири турбокомпресора и според Bugatti, той развива 1500 к.с. и 1600 Нм. Екипът на Cannonball Garage от Гилбърт (Илинойс) реши да провери възможностите на колата и я закачи на своя дино-стенд.

Въпросният Chiron е поразителен благодарение на прекрасната си черно-синя двуцветна каросерия, като големият проблем е закачването към устройството за измерване. Първо е трябвало да се отстрани част от дъното на колата, а самото поставяне върху дино-стенда също не е лесно, тъй като колата е доста широка.



В крайна сметка се вижда, че този Chiron постига 1396 к.с. и 1576 Нм въртящ момент на колелата, докато работи с 93-октаново гориво. Ако се приеме, че двигателят губи около 15% от въртящия си момент, то реалните му данни като нова би трябвало да бъдат 1570 к.с. и 1813 Нм.

0 от 500