IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изгоряла Mazda MX-5 продължава да е в движение

Собственика на роудстъра си го кара и не мисли да го възстановява (ВИДЕО)

Mazda MX-5 затвърди репутацията на здрав автомобил, след като бройка от модела изгоря при пожари, но все е в движение и продължава да се кара. Роудстърът извади истински късмет, след попадна в ръцете на голям фен на модела.


Mazda MX-5


Американецът Алекс Гиру сам се похвали в социалните мрежи, където сподели снимки и видео на изгорялата Mazda Miata (така се казва моделът в САЩ) във версията Mazdaspeed. Колата е в плачевен външен вид, но това ясно не притеснява нейният собственик. Той е решил да не я дава за скрап и дори прави „понички“ с нея, но няма да я възстановява.

Самият Гиру е голям фен на MX-5, като през ръцете му през последните 3 години са минали 48 автомобила от модела. По време на пожара роудстърът се е намирал в гаража, който също е сериозно пострадал. Капакът и фаровете са стопени, стъклото се е счупило, а боята е толкова овъглена, че няма как да се отгатне цвета на автомобила.


Още снимки на изгорелия роудстър - вижте в галерията:


Огънят не е пожалил интериора, в който се вижда съсипаната пластмаса и напуканата тапицерия на седалките. Въпреки това, след прегледа на колата Гиру е установил, че всички електрически системи, с изключение на бензиновата помпа, все още работят. Той е сменил всички разтопени кабели и автомобилът е запалил.

Собственикът на кола твърди, че никак не е било трудно да пусне колата в движение. Необходимо е било единствено да се премахне изгорялата броня и да се монтират нови колела, а финалният щрих е поставянето на бутилка уиски Jack Daniel's, която замени резервоара с течност на чистачките.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @fudgeman333

 


 

 

0 от 500