IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Технология на Apple улеснява крадците на коли

Престъпниците намериха ново приложение на устройството AirTags (ВИДЕО)

Крадците на автомобили в Канада са открили ново приложение на устройството Apple Airbags и то все по-често се използва за престъпна дейност. Това съобщиха от полицията в Онтарио, откъдето публикуваха видео в YouTube, с което да предупредят собствениците за опасността.


Apple AirTags


Престъпниците поставят компактното устройство върху коли, паркирани на труднодостъпни места, а след това с негова помощ проследяват движението на автомобила. От септември насам само в Онтарио са регистрирани 5 случая, при които Apple AirTags е използвано да кражба на превозни средства.

Самото устройство, което представлява маяк, излъчващ сигнали, е създадено, за да търси изгубени вещи – като ключове на автомобила или чанта, например. Крадците обаче са му намерили ново приложение. Те го скриват на най-неочаквани места – под бронята или под капачката на резервоара за гориво.



Така те „маркират“ жертвата си и с помощта на приложение за iPhone могат да следят нейното движение в реално време. И когато колата бъде закарана на подходящо за кражба кола място – без камери и свидетели, крадците действат, без да се притесняват, че ще бъдат хванати.

През юни Apple актуализира устройството, като намали честотата на сигналите от него от 3 дни на 8 часа. Това обаче не спира престъпниците, които продължават да го използват, като просто поставят нов тракер.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500