IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid е много бърза, но може ли да спира?

Вижте как се справя стандартната система на електрическия седан (ВИДЕО)

Наскоро Tesla получи сериозни критики заради проблеми със спирачките на Model S Plaid, които се оказаха с доста лошо разсейване на топлината. Тестове на различни медии в САЩ показаха на света, че тази много важна система за автомобила не е толкова добра и сигурна, колкото би трябвало.


Tesla спирачки


Сега на YouTube-канала PlaidAF беше публикувано ново видео, в което спирачките на Tesla буквално се запалиха. В случая тестът е много прост – Тед, който е собственик на канала, поръчва голям спирачен комплект за своя Model S Plaid. За да види какви подобрения прави този комплект, той подлага електромобила си на серия от 10 последователни спирания от 160 км/ч до 50 км/ч.

За стандарт трябва да бъдат зададени резултати постигнати от базовия комплект, след което следва тест на новите ротори и апарати, за да се разбере дали инвестицията в тях си заслужава. Единственият проблем в случая е, че колата не успя да запише 10 поредни спирания със стандартния комплект, като още при третия опит спирачките започнаха да миришат.



След още 5 опита на таблото пред водача се появи предупреждения, че спирачките са прегрели. И съответно, след 8 спирания екипът прекъсна теста, което явно беше и най-доброто решение в случая.

Снимка и видео: YouTube


0 от 500