IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещите топ-модели на BMW ще получат уникален дизайн

Колкото по-скъп е автомобилът, толкова по-екстравагатно ще изглежда

Съперничеството между трите германски премиум-производителя става все по-ожесточено, но ако има нещо, по което се различават BMW, Mercedes-Benz и Audi, то това е подходът към дизайна. Това се отнася за баварците, които използват няколко варианта на решетка на радиатора при своите модели.


BMW XM


Идеята на компанията е да отдели най-луксозните си и най-скъпи модела от останалите. По информация на BMW Blog, следващото поколение на 7-Series, обновената X7 и серийното XM ще получат елементи (най-вече по предната част), които рязко ще ги отличават от по-малките модели на марката.

Дизайнът на тези три автомобила на BMW (или повече, ако се появят още луксозни модели) ще получи някои уникални особености. Една от тях е новото оформление на фаровете, които ще бъдат разделени. Този елемент ще дебютира още при новото 7-Series и при фейслифта на X7.

Същото важи и за големите бъбрековидни решетки на радиатора, които също ще станат отличителна част на най-луксозните автомобили на баварците. Част от тях в компанията наричат GKL (Grand Klasse).

Все още не е ясно, как ще се процедира с моделите, които в момента имат големи решетки, като M3/M4 и i4, например. При всички случаи въвеждането на новата платформа Neue Klasse през 2025 г. ще се отрази и на техния дизайн.

Снимка: BMW

0 от 500