IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen остава, но с орязани пълномощия

Херберт Дийс оцеля на поста си след конфликта със синдикатите и част от колегите си

Генералният директор на Volkswagen AG - Херберт Дийс, за когото се очакваше, че ще бъде уволнен, все пак ще запази поста си, съобщава агенция Reuters, като се позовава на източници, близки до германския концерн.


Херберт Дийс


Конфликтите с други топ-мениджъри и със синдикати, които не са съгласни с плановете на Дийс за ускорена електрификация, ще бъде потушени в близките дни. Така шефът на най-големия европейски производител ще запази позицията си, но пълномощията му ще бъдат сериозно орязани.

Дийс застана начело на Volkswagen AG през април 2018 г., но през миналата година отстъпи на Ралф Брандщетер управлението на най-голямата компанията в групата – Volkswagen. Именно Брандщетер сега влиза в Съвета на директорите на концерна, за да се занимава с оперативните въпроси, докато Дийс ще се съсредоточи върху стратегията на автомобилния гигант.

Бъдещето на Дийс във Volkswagen AG беше поставено под въпрос, след като през ноември той заяви, че германският производител трябва да ускори прехода си към изцяло зелени автомобили, за да остане конкурентоспособен на фона на европейската експанзия на Tesla. Тогава той предупреди, че концернът може да загуби около 30 000 работни места при прехода към електрификация.

Това, разбира се, не се хареса на синдикатите, както и на някои хора от управата на групата и те поискаха отстраняването на Дийс. Засега обаче той запазва позицията си и ще продължи да бъде начело на германския производител.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Тоя е тотален психопат и веган, голям приятел с измамника Мъск.Има го за икона и не си дава сметка, че зад теслите стоят някакви пари от една печатница и че ФВ не може да си позволи да произвежда такива *** ида работи 10 без печалба, като тези измамници.Електромобилите имат ограничено приложение и НИКОГА няма да станат масови , както сегашните коли.Трябва час по-скоро да му забият един як шут и да заминава за гей-калифорния
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много тъпо е че спряха един от най-добрите и практични електромобили, vw e-up. Поне да бяха пуснали заместник.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изключително умен човек. Чак ме е яд че го оставиха на поста си, защото иначе щеше да отиде директно като шеф в Тесла и тогава на Volkswagen им беше спукана работата. Щяха да поемат по пътя на Toyota. Да отлагат електрификацията до последно докато стане прекалено късно за да наваксат, като в процеса губят и пари и за разлика отпреди, няма да имат финансовата възможност да си купуват готови решения от други производители. И клиенти няма да имат, след пропагандата срещу електромобилите.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Жорко ( преди 2 години )
    Добре. Този е умен, не трябва да го горят за щяло и нещяло.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Ами казал им е истината!