IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте на какво е способна обновената Lada Niva Bronto

Производителят се опитва да повиши интереса към всъдехода (ВИДЕО)

Обновената Lada Niva Bronto - фабрична офроуд-версия на класическата Niva, се продава в Русия вече 6 месеца. Производителят на всъдехода – компанията АвтоВАЗ, реши да подгрее интереса към модела и пусна любопитно видео в YouTubе. В него Niva Bronto пресича планинска река, преминава по различни видове повърхности и се изкачва по стръмен склон.


Lada Niva


В момента Lada Niva Bronto се предлага в няколко версии. Стандартно всъдеходът е оборудван с метални брони, релси на покрива, удължители на арките на колелата и 15-цолови джанти.

По-усъвършенстваният вариант включва оригинална решетка на радиатора и масивни пластмасови брони, протектори за праговете, пластмасови предпазители на арките на колелата и фарове за мъгла. Допълнително осветление на покрива и камуфлажна боя се предлагат като опция.



При обновяването си популярният руския SUV получи климатик, по-удобни седалки, система ERA-GLONASS и подобрена изолация на шума и вибрациите. В зависимост от конфигурацията, цените варират от 939 900 до 994 900 рубли (22 000 – 23 300 лева).

Niva Bronto се задвижва от 1,7-литров бензинов атмосферен двигател, който е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела с блокиращи преден и заден диференциал. Моторът е само с 83 к.с., но от АвтоВАЗ са категорични, че ако той бъде заменен с по-мощен, това ще доведе до промени в конструкцията на всъдехода и ще увеличи цената му.

Снимка и видео: АвтоВАЗ

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    Истински офроудър с 83 конски сили
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    Бронто, в опит за фалшив Бронко. Лада Кедзев мисля че по би прилягало
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Никола ( преди 2 години )
    ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ,ЦЕНИ,дайте информация
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Комшията разкарва една от 2004-та и въпреки че е доста зле външно, казва че като работен кон цена няма
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    За това, за което е предназначена си е идеална!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Е то щото джимнито на магистрала лети кято болиде от Формула 1 вътре не е дървено и тясно взаимствало е първокласни материали от Бентли а тва с гниенето са наблюдения от преди 25 години ама ако от тогавя видим някоя мязда или тойота ще е повече изгниля и от него.
  • #3
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Диференциалът сигурно пак вие като гладен койтот.Ръждата прави дупки на ламарината след 3-4 години (понякога и след 2) а изолацията на електрическите кабели е тънка но за сметка на това чуплива.Радоста се дсопълва от хлопащото и дрънчащо купе,неудобните седалки и гумените уплътнения от които тече вода.Ако въобще ги има.Моторът ще ви предложи много адреналин на магистралата като ви кара да се състезавате напрегнато с разни стари автобуси и натоварени камиони.Някой неща са вечна класика..
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Р ( преди 2 години )
    Яката работа, ей сега света ще узнае що е то истински офроадър!
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Вечната Амбър! Великият "всъдеход" от 50 г., преди да се роди и авторът на статията, копирана от руски сайт е обновен с нови пластмасови брони, удобни седалки, арки и цели 15 цолови джанти (уау !). Чудя се дали сме 2021 г. или 1985?