IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е разрешеният пробег за чисто нова кола?

Вижте при какъв пробег клиентът има право да предяви претенции към дилъра

Преди да бъдат изпратени до дилъра, всички нови автомобили са фабрично тествани, при което се проверява качеството им. Автомобилите преминават специално трасе с препятствия под контрола на професионални тестови пилоти, които отбелязват и най-малките недостатъци, показващи грешки при монтажа.


new car


Именно в резултат на тези изпитания се появяват първите километри на километража на автомобилите. Пробегът може да се увеличи и при транспортиране на автомобилите до паркинга на завода, който често пъти не е в непосредствена близост до поточните линии и тестовия център.

Общият пробег на една чисто нова кола (преди тя да стигне до купувача) може да варира и е трудно да се каже колко трябва да бъде. Има обаче едно правило и то е, показанията на километража да са двуцифрено число.

Или с други думи, новите автомобили имат ограничение за пробег. В технологичните инструкции за предварителна подготовка на колата е казано, че максимално допустимият пробег на автомобил (според километража) преди продажбата му не трябва да надвишава 100 км. Тоест могат да се предявят претенции към дилъра, ако километражът показва 101 или повече километра. До тази граница пробегът се счита за нормален за нов автомобил.

0 от 500