IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пусна псевдоспортна версия на Yaris

GR Sport залага на визия и доработки, но без повече мощност

Toyota Yaris бе поредната малка градска кола без особена динамика до появата на бруталния суперспортист  GR Yaris. Но ако ви се иска да карате по-спортна версия на субкомпактния модел, без това да е прекалено радикалният GR, то японският производител има интересно предложение за вас в лицето на GR Sport.


Toyota Yaris GR Sport


Toyota Yaris GR Sport общо взето е псевдоспортна версия на модела, която е с доста по-силна визия, плюс някои сериозни доработки. Последните, за съжаление, не включват промяна в мощността на 1,5-литровия двигател с хибридна технология, който тук продължава да предлага неособено впечатляващите 116 к.с.

За сметка на непроменената динамика, някои настройки на GR Sport могат да предизвикат усмивка на задоволство от страна на собствениците. Така например, окачването е подобрено и по-стегнато, а кормилното управление е станало по отзивчиво и по-прецизно.


Toyota Yaris GR Sport


Специални усилвания в долната част на шасито пък подобряват твърдостта и издръжливостта на малката машина. Японският автомобилен производител не влиза в повече допълнителни детайли, но от компанията заявяват, че са редуцирали съпротивлението на машината, чрез използване на допълнително покритие във вътрешността на колесните арки.

На външен вид, компактният боец се отличава от по-специалната челна решетка, 18-инчовите колела и добавеният заден дифузьор. В салона, акцент са логата на Gazoo Racing на облегалките на седалките, старт бутона, инструменталния клъстер и волана. Последният, заедно със скоростния лост и голяма част от тапицерията, има контрастни черни шевове и детайли.

Цените на псевдоспортиста все още не са ясни, но той се очаква на пазара в Европа през пролетта.

Повече снимки на Toyota Yaris GR Sport вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    На външен вид добре, но поне малко да го бяха позасилили. Дори и атмосфрка да бяха сложили, но нещо с повечко коне. И това с 18 инча джанти на 116 кс някак не ми се връзва много. Иначе като Мизия доста ми допада.