IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW продаде 1 млн. електрифицирани автомобила

Резултатът трябва да бъде удвоен само след 2 години

Германският производител BMW отпразнува още едно важно събитие в своята история - доставката на своя милионния електрифициран автомобил на свой клиент. Ключовете за кросоувъра BMW iX xDrive40 бяха връчени лично на купувача от Питър Нота, член на борда на директорите на BMW AG, който отговаря за обслужването на клиентите, марките и продажбите.


BMW


В чест на юбилейното постижение баварският производителя добави малък бонус към автомобила - зарядно BMW Wallbox и кредити за зареждане на зарядните станции на BMW в цяла Европа.

Към момента електрическата гама на BMW Group включва пет модела - хечбека i3, лифтбек i4, кросоувърите iX3 и iX, както и MINI Cooper SE. За да удвои продажбите си на електромобили, догодина компанията ще пусне седана i7 и версия на ток на X1. През 2023 г. трябва да излезе и 5-Series на ток, като след нея ще се появят електрически MINI Countryman, както и Rolls-Royce Spectre (първият такъв автомобил на британската марка).

Плановете на производителя предвиждат до 2030 г. всяко второ продадено BMW ще бъде електрическо. Това ще стане и благодарение на т. нар. автомобили „New Klasse", използващи гъвкава архитектура, оптимизирана за електрическо задвижване и водородни горивни клетки.

Снимка: BMW

0 от 500