IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi никога не е правил RS Q7, но това SQ7 е близо

Кросоувърът получава подобрен бензинов V8 двигател (ВИДЕО)

През март 2016 г, Audi SQ7 стана най-мощният дизелов SUV в света. Той запази двигателя TDI и след фейслифта 3 години по-късно, но след това той отстъпи лидерската позиция в гамата на бензинов TFSI мотор. На някои това не им хареса, тъй като дизелът предлага по-висок въртящ момент и по-нисък разход на гориво.


Audi SQ7


В Audi обаче така и не се решиха да направят RS-версия на Q7 (такава няма и при Q5), като причината беше, че се насочиха към RS Q8. Някои фирми за тунинг обаче не се поколебаха и подобриха представянето на SQ7, като в случая то приближава нивата на мощност, предлагани от RS Q8.

В този случай 4,0-литровият туин-турбо V8 двигател е подобрен значително, като вече разполага с 800 Нм въртящ момент. Това все още е със 100 Нм по-малко от дизеловото SQ7, но пък конските сили са увеличени с 10% и достигат 550 к.с. (при SQ8 те са 600). Огромният кросоувър вече ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, което е впечатляващо постижение за кола, тежаща 2,4 тона.


Audi SQ7


Факт е, че с това тегло автомобилът може да се стори на някой прекалено тежък, но представянето му на пътя е наистина забележително. Въпреки че не изглежда толкова елегантно и спортно колкото RS Q8, това Q7 има други предимства – то е по-внушително и по-мускулесто.

Жалко само, че не се споменава и колко струват подобренията по него. Със сигурност обаче те няма да бъдат евтини, което ще покачи допълнително цената на автомобила.


Снимки и видео: Auditography

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    #3 ( преди 2 години )
    за долния край позната сфера е неуДачията на рено - 15-20км/ч в града и до 130км/ч извън.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бъди спокоен, колега!! Има достатъчно хора с пари, които ще си го купят и ще го натискат по аутобаните!! Но, за тебе това е сфера непозната!!
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    И тук сега всички трябва направо да припаднат. Ауу 550 к.с. ауу. 4 дебели бурии отзад. Ауу кравешка кожа по диваните. Това е един никому ненужен динозавър. Пътищата в нормалните страни са ограничени до 130 км/час. В големите градове се мъкнем с 15-16 км/час средна скорост.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пак на базата на Рено.