IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLE отново се счупи

Компанията организира сервизна акция за модела в САЩ

Две от версиите на корсоувъра Mercedes-Benz GLE – 450 и AMG 53, ще претърпят нова сервизна акция. В случая става дума за продадените в САЩ бройки от модела, при които отново беше открит проблем.


Mercedes-Benz GLE


Автомобилите имат болт за заземяване на електрически нагревател на мястото за краката от страната на пътника, който най-вероятно не е бил затегнат. На пръв поглед изглежда като малък проблем, но може да доведе до пожар, при това без предварително предупреждение, признават от компанията.

Проблемът беше открит за първи път преди около година, когато автомобилният производител направи някои промени в заземяване на електрическия нагревател. Компанията дори проведе разследване, но така и не бяха открити случаи на пожар с GLE заради този проблем.


Mercedes-Benz GLE


В крайна сметка обаче беше взето решение продадените вече бройки от модела да бъдат вкарани в сервизите за ремонт, като собствениците им ще бъдат уведомени до 18 януари 2022 г. Отстраняването на проблема ще бъде за сметка на производителя, още повече че колите са в гаранция.

Снимка: Mercedes

0 от 500