IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дори след 17 години този Maybach 57 все още изглежда страхотно

Лимузината с 542 коня под капака си остава един от най-забележителните автомобили (ВИДЕО)

Когато концернът Daimler възроди Maybach като независима марка през 2002 г., германският производител поиска да създаде конкурент на Rolls-Royce, Bentley и други подобни брандове. Няколко години преди това, марката намекна за плановете си, като представи концепцията Benz Maybach на автомобилното изложение в Токио Benz Maybach от 1997 г. Това беше прототип, които по-късно се превърна в серийните Maybach 57 и 62.


Maybach 57S V12


В Daimler планираха да продават приблизително 2000 бройки годишно – половината от тях в САЩ, но този план така е не беше изпълнен. В крайна сметка на пазара бяха реализирани около 3000 автомобили, а през 2012 г. германският концерн реши да прекрати производството на марката, тъй като тя определено не беше рентабилна..

В наши дни моделите Maybach 57 и 62 се срещат много рядко на пазара на употребявани автомобили днес, а ново видео, публикувано от YouTube-кана Tedward, показва модел от 2004 г. Като нов този автомобил струва около 350 000 долара, като това, най-вероятно, е една от причините, поради които моделът така и не достигна планираните цифри за продажби.



Maybach 57 е луксозен седан за четирима пътници, който предлага внушителен външен вид и впечатляващи луксозни характеристики. Конкретният екземпляр изглежда в страхотна форма, като има е отлично оборудван и го правят още по-ценен за притежание.

Лимузината се задвижва от 5,5-литров V12 двигател с двоен турбокомпресор. С мощност от 542 к.с. при 5250 об/мин. и 900 Нм въртящ момент в диапазона 2300-3000 об/мин, 12-цилиндровият агрегат ускорява този Maybach 57 от място до 100 км/ч за 5,1 секунди.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Megan 1.4i ( преди 2 години )
    Не само шасито, и задвижването е на Рено.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато Майбах са правили свръх-луксозни автомобили, които са били на или над нивото на марки като Дуйзенбърг, Кадилак и Ролс-Ройс, в Япония още не са знаели кво е тва нещо кола. Да не говорим за компоненти и двигатели за самолети, цепелини и цели танкове !
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Инфинити пред Maybach..... Трябва да си тотално изтрещял за такъв избор!! Ноо те, оризарите, на такива разчитат!!!
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    представям си сега с какво чудо на автомобилостроенето се придвижваш, щом майбах е под нивото ти
  • #4
    5 rate up comment 28 rate down comment
    JDM fan ( преди 2 години )
    Защо това извращение е толкова грозно отпред е по-зле дори отколкото е и отзад... Лол само комплексари на по 80 биха си купили това. Аз си предпочитам Лексус лс или някое Инфинити ако става въпрос за лукс. Иначе и мерджана не е пестен от към качество, екстри и лукс но е мноооого грозен и дървен.+ Това този е 5.5 литров. Има 6,2 литров който си е вече различно но пак си остава нещо с което ще ме е срам да се предвижвам
  • #3
    18 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На базата на рено е една близка твоя рода по женска линия!
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чудесен автомобил, ако нямаш пари за Ролс Ройс или Бентли
  • #1
    7 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На базата на Рено Лагуна, старата платформа.