IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda представи хибридната „двойка“ за Европа

Продажбите на копието на Toyota Yaris стартирагт през пролетта

Вече беше известно, че Mazda подготвя своя версия на Toyota Yaris Hybrid, като прототипи на модела бяха забелязвани на няколко пъти по време на тестове. Сега автомобилът беше показан официално, като крайният резултат е идентичен с Yaris, като се изключат надписите и емблемите.


Mazda2 Hybrid


Същото важи и за интериора на субкомпактния модел, където единствената разлика с Yaris е логото на Mazda на волана и надписа Mazda2 на постелките. Моделът е базиран на платформата TNGA-B с дължина 3940 мм и разстояние между двете оси от 2550 мм.

Задвижването става с хибридния агрегат на Toyota, който развива съвкупна мощност от 114 к.с. и 169 Нм въртящ момент. В системата влизат атмосферен 3-цилиндров двигател с обем 1,4 литра, произвеждаш 91 к.с. и електромотор със 79 к.с., който е свързан с предните колела. Има и втори електромотор за стартиране на двигателя и зареждане на литиево-йонната батерия.


Mazda2 Hybrid


Последният се зарежда чрез регенериране на енергия по време на забавяне и от бензиновия двигател, което позволява на автомобила да работи в електрически режими за продължителни периоди от време. Хибридната Mazda2 ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,7 секунди, като от компанията посочват комбиниран разход на гориво от 4 л/100 км. Емисиите CO2 са между 87 и 93 гр/км в зависимост от размера на джантите – 15-и и 16-цолови.

Mazda2 Hybrid ще се предлага в три нива на оборудване Pure, Agile и Select. Това е първият изцяло хибриден модел в гамата на японския производител за Европа. В нея има „меки“ хибридни, както и електрическа MX-30. С този модел Mazda ще намали средните корпоративни емисии на CO2 с 50%. Целта през компанията е постигане на въглероден неутралност до 2050 г.

Още снимки на хибридната Mazda2 - вижте в галерията:


Снимка: Mazda

0 от 500