IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще предложи Cybertruck с 4 двигателя

Компанията на Мъск се отказва от варианта на пикапа с един мотор

Пикапът на Tesla ще получи версия с 4 двигателя и шаси със завиваща ос. С тази модификация ще стартира и производството на електрически модел, разкри главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в Twitter.


Tesla Cybertruck


Шефът на Tesla не само разкри подробности за топ-версията на пикапа, но и причините, поради които той ще се забави по пътя си към серийно производство. Вариантът с 4 двигателя ще се разположи на върха на гамата на модела, където засега беше този с 3 електромотора. В същото време от гамата ще отпадне базовата модификация с един електромотор, но ще остане тази с два. Това означава, че Cybertruck ще излезе на пазара в три варианта.

Мъск разкри и други подробности за пикапа. Той ще получи „управляемо шаси“, което означава завиваща задна ос, като система ще предлага „ултра-бърз контрол на въртящия момент за всяко колело“.


Tesla Cybertruck


Това накара потребителите на Twitter да попитат дали Cybertruck ще може да се движи по диагонал. Мъск каза, че благодарение на напълно контролираното шаси, електрическата кола не само ще може да се върти на място като танк, но и да се придвижва като рак. Този режим вече беше демонстриран от електрическия Hummer, който е основният конкурент на пикапа на Tesla.

Мъск обеща, че всички клиенти, направили заявки за закупуване на Cybertruck - а те са почти 1,3 млн за две години, ще могат да доплатят и да получат версията с 4 двигателя (стига да желаят). Едва 7,2% от резервиралите модела са избрали варианта с един мотор и затова той ще отпадне от гамата на модела.


Tesla Cybertruck


По последни данни производството на Tesla Cybertruck ще започне в края на 2022 г., но масовото сглобяване на модела ще стартира едва през 2023 г.

0 от 500