IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще предложи Cybertruck с 4 двигателя

Компанията на Мъск се отказва от варианта на пикапа с един мотор

Пикапът на Tesla ще получи версия с 4 двигателя и шаси със завиваща ос. С тази модификация ще стартира и производството на електрически модел, разкри главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в Twitter.


Tesla Cybertruck


Шефът на Tesla не само разкри подробности за топ-версията на пикапа, но и причините, поради които той ще се забави по пътя си към серийно производство. Вариантът с 4 двигателя ще се разположи на върха на гамата на модела, където засега беше този с 3 електромотора. В същото време от гамата ще отпадне базовата модификация с един електромотор, но ще остане тази с два. Това означава, че Cybertruck ще излезе на пазара в три варианта.

Мъск разкри и други подробности за пикапа. Той ще получи „управляемо шаси“, което означава завиваща задна ос, като система ще предлага „ултра-бърз контрол на въртящия момент за всяко колело“.


Tesla Cybertruck


Това накара потребителите на Twitter да попитат дали Cybertruck ще може да се движи по диагонал. Мъск каза, че благодарение на напълно контролираното шаси, електрическата кола не само ще може да се върти на място като танк, но и да се придвижва като рак. Този режим вече беше демонстриран от електрическия Hummer, който е основният конкурент на пикапа на Tesla.

Мъск обеща, че всички клиенти, направили заявки за закупуване на Cybertruck - а те са почти 1,3 млн за две години, ще могат да доплатят и да получат версията с 4 двигателя (стига да желаят). Едва 7,2% от резервиралите модела са избрали варианта с един мотор и затова той ще отпадне от гамата на модела.


Tesla Cybertruck


По последни данни производството на Tesla Cybertruck ще започне в края на 2022 г., но масовото сглобяване на модела ще стартира едва през 2023 г.

0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Ех детчко,поне си пролича акъла и възрастта ти!!Един пикап е предмет, работно магаре, Тесла е просто поредната марка на върха на вълната за няколко години!Просто продукти!Ти защитаваш .. продукти бе дечко!Фен си на продукт!И по лошо,ти си фен на картинки на продукти!!А да имаш любим отбор, спортист, политик, учен..това е принадлежност към идея, история, традиция, талант, манталитет!!! Къде си тръгнал да сравняваш да си фен на Майкъл Джордан с това да си фен на снимка на пикап!?!?Акъл имаш ли?
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Това ли ги чака братята американци? 10-15 години чакаш за кола, а след това и портокали само по коледа:D Пикапа е обявен преди години, хората са направили заявки, а той още прави промени по концепцията на задвижването. През 2023г. ще го отложи още веднъж, а през 2025 ще каже, че ще може да лети на 5 метра за да избягва задръстванията.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 - 5 ( преди 2 години )
    Приятелю, дай малко по полека! "Най-практичния автомобил произведен някога" все още си е само прототип и евентуално ще бъде произведен след година!!! Какво си се набримчил като жива брошура на тази грозотия?!? Ей като започнете да защитавате неща който цял живот ще гледате на картинки...
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Разбира се че ще го спечели. Както вече казах никой не твърди, че това е красив автомобил. По-важното е обаче че спечели друга много по-важна класация. Това е най-желаният автомобил за всички времена и надали някой ще бие рекорда от 1,3 милиона резервации за него. А класацията е изкривена, защото заради големия интерес и закъснение с производството, Тесла не приема нови резервации от около година за което време щяха да натрупат още, особено сега с новите двигатели. Tesla модел 3 е на второ място
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Един ( преди 2 години )
    Най-после "нещо" да бие Фиат мултипла по грозотия....
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Отмъщението на дизайнера! Ще спечели първо място в класациите за най - грозен автомобил.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Този автомобил е за хора, които се нуждаят от работен кон. Проектиран е като такъв. Разполага с вграден компресор и трифазно захранване които могат да захранват мощни машини за цял работен ден без нужда от генератор. Може да тегли до десетина тона ремаркета, а само като бонус, дори натоварен с един тон в легена, е по-бърз на старт от голяма част от спортните автомобили. Изминава до 700 км с едно зареждане, като 400 от тях се зареждат за десетина минути на бърза зарядна станция.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Приятелю, вярно е, няма някой който да казва, че този пикап страшно му харесва на външен вид и е най-красивия автомобил произвеждан някога, но за практичността не позна. Това е един от най-практичните автомобили произвеждани някога. На практика е вечен. Формата му е такава, защото е произведен от 3 милиметра дебела неръждаема ламарина, която дори преси с натиск стотици тонове не могат да оформят като обикновен калник. Да не говорим ти да успееш да го огънеш при одиране. Няма нужда и от боя
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Е зае би ( преди 2 години )
    Няма такъв грозобойник .....
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Интересна е реакцията на поддръжниците на Мъск и Тесла. Човек със статус Б.О., във всичките аспекти - физика, интелект, информираност, психика и емоция, няма начин да приеме убедено и ентусиазирано това изчадие, то пресича твърде много червени (+ практичност,най-обикновен здрав разум)линии. Обаче, доколкото теслистите като начин на мислене и реакция са сектанти, поставени в зависимост от техния гуру, те насилват личността си и правят принудени опити да убедят самите себе си, че "харесат" това.