IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Huawei извади електромобил с автономен пробег от 1000 км

Кросоувърът AITO е съвместна разработка с компанията Seres

Китайският производител на електроника Huawei показа електромобил, който е създаден съвместно автомобилния производител Seres. Подробности за иновацията съобщава уебсайтът CarNewsChina.


Huawei AITO


Названието AITO се разшифрова като Adding Intelligence to Auto (Добавяне на интелект в автомобила), а специалистите от Huawei работят основно върху операционната система, носеща името Harmony.

Тази система е последно поколение мултимедия, управляваща и електрониката на автомобила. Що се отнася до Seres, то те разработват платформата и електрическия силов тракт. Самият електромобил представлява кросоувър.


Huawei AITO


Иновацията AITO ще се продава през мрежата от онлайн магазини на Huawei. AITO е петместен кросоувър с динамичен дизайн. Има аеродинамични форми и прибиращи се дръжки на вратите. Изборът на джанти включва такива с диаметър 19 и 20 цола.

Размерът на автомобила е сравним с тези на Audi Q5 и Porsche Macan - дължина ш 4770 мм, ирочина - 1930 мм, височина - 1625 мм и междуосие - 2880 мм.


Huawei AITO


Електрическият автомобил е оборудван с два двигателя - електромотори със системна мощност 428 конски сили. Колата разполага и с огромна (1.3 тона) батерия, която се характеризира с рекорден капацитет от 200 kWh.

Освен това в AITO е инсталиран 1.5-литров бензинов двигател със мощност 125 конски сили, който в случая играе ролята на генератор, произвеждащ електричество (като при BMW i3). Разходът му е само 0.8 л/100 км.


Huawei AITO


Целият този силов тракт е способен да осигури автономен пробег от 1000 км. Между другото, това не е първата кола на Huawei. Съвсем наскоро компанията представи друг електрически кросоувър, със същата огромна батерия, но без бензинов двигател.

0 от 500
  • #3
    34 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    И аз си мислех, че след удара от САЩ Хуавей ще сгъне, но се оказа че модела е много популярен в Азия, само в Китай има повече потребители на Хуавей, отколкото на други марки а при пазар от 1,5млрд. потребители се сещаш че няма как да фалират.
  • #2
    45 rate up comment 4 rate down comment
    До Striker ( преди 2 години )
    С кое не им се получава?!?! Затова всеки нов модел от P или Mate серията е номер едно по производителност, живот на батерията и качество на камерите! А ако не бяха санкциите на САЩ и забраната да продават там Apple щяха да глътнали вода преди 3 години!
  • #1
    32 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До макс 10 години масово моделите ще дават пробег 1000 км и зареждане за няколко минути. Цялата индустрия и много силни нови играчи работят над иновации, които ще променят индустрията за добро.