IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus отбеляза 4-ия си рожден ден с още един рекорд

Кросоувърът се превърна в най-бързо продавания модел на италианския производител

Преди четири години - на 4 декември 2017 г., Lamborghini Urus дебютира пред света. По повод рождения ден на суперкросоувъра италианският производител реши да поговори за постиженията му.


Lamborghini Urus


През лятото компанията отпразнува производството на 15-хилядната бройка от Urus, а към момента продажбите му са надхвърлили 16 000 единици, което прави Urus най-продаваният модел в историята на марката. При това 85% от купувачите му са нови клиенти за Lamborghini.

Още през 2018 г., благодарение на Urus, годишният оборот на производителя е нараснал с 40% - от 1,009 на 1,415 млрд евро. Година по-късно той достига рекордните 1,81 млрд евро, след като компанията продава 8205 бройки от модела. През 2020 г. резултатите спадат заради коронавируса, но печалбата си остава най-високата в историята на марката.


Lamborghini Urus


От януари до септември 2021 г. Lamborghini е доставила 6902 на клиенти, което е 23% увеличение спрямо същия период на миналата година. Лъвският дял - 4085 единици, се пада именно на превозното средство с висока проходимост.

Благодарение на Urus, Lamborghini се разраства и в най-буквалния смисъл - заради новия модел производствената площ е увеличена от 80 000 на 160 000 квадратни метра, като на територията на завода са открити нови работилници, тестова писта и други съоръжение. Съответно, компанията е наела 700 нови служители.


Lamborghini Urus


Следващият етап е планираната актуализация на Lamborghini Urus, която се очаква през 2022 г. Суперкросоувърът ще получи промени в дизайна, както и plug-in хибридна версия с 820 к.с. Мощността на сегашния V8 мотор ще бъде увеличена от 650 на 675 к.с.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това Ламборгини заедно с Ауди RS Q8, Кайен RS и Бентли Бентайга са абсолютно един и същи автомобил, естествено в Аудито не ти предлагат като екстра часовник в автомобила който струва 270 000лв. както в Бентли Бентайга, но окачване, спирачки, задвижване, двигател, изпускателна система, софтуер, трансмисия, абе цялата кола са си абсолютно еднакви. И най-евтиния вариант ако изобщо може да се каже евтин е Аудито, мисля че започва от 300 000лв. колкото часовника в Бентли Бентайга.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не съм сигурен дали това ламбо не е на шасо на Рено.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Да бе ( преди 2 години )
    Добре, че са италианците да придадат форма на немския гюм, че иначе той става само за контейнер за ***! Защо ли хората купуват едното и плащат даже повече?
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добре, че немците им дадоха Q7-цата да направят СУВ. Малко ДДС отгоре му плащаш заради бранда, ама пак