IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 начина за бързо размразяване на спирачките

Един от тях е особено ефективен, категорични са експерти

С настъпването на зимата и студеното време никой шофьор не може да бъде напълно защитен от замръзване на спирачките на любимото си превозно средство. Най-често замръзват задните барабанни спирачки. Ако колата е с предно задвижване, тогава с добро сцепление можете да опитате да излезете на пътя. Но какво ще стане, ако леда не се освободи или колата е със задно предаване? Ето ви няколко способа за бързо размразяване на спирачките.

5 начина за размразяване на спирачките (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1,тук рядко има такива екстремни студове за да настъпи такова прилепване,но аз за разлика от теб с над 30 годишен стаж зад волана на различни коли,никога не ползвам зимата ръчна спирачка поради факта,че е по-добре да вържеш попа за да е мирно селото,но съм ставал свидетел на такива отворковци как им пушат съединителите и гума не превърта а се влачи без да се върти и хайде на репатрак в топло хале да се размръзи.Викай бай бабо да не ме стига и това е.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Проблема е комплексен и може да замръзнат и жило и накладки.До първия коментирал,ами "пич",в Русия с нормалните за тях температури от -20 градуса и по-ниски ще ти замръзне и цифката не само накладките,а там замръзват и в движение,за това на камиони с ремаркетата прикрепят туби за да наблюдават дали се въртят колелата или боядисват гумите в ярки цветове във вид на кръст за да следят за въртенето и ако е на пресекулки нещата стават зле и се спира за да се отстрани проблема,че иначе лошо
  • #7
    6 rate up comment 10 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Тоз пък жилото!?!? И как ще ти помогне обливането с вряла вода на спирачния апарат на размразяването на жилото?!? Колко пъти ти е замръзвало жилото?!?! Кой ви дава книжки и ви позволява да си купувате коли бре?!?! Дано ви замръзват целогодишно жилата!!!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Рамбо. ( преди 2 години )
    Замръзва жилото и не се осбождава ръчната.
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    До 3 - предлагам ти да ползваш първия метод на размразяване - с маркуча в ауспуха! За по сигурно вкарай другия край на маркуча в купето и влез вътре! Стоиш така един час - гарантирам ти, че проблеми със замръзнали спирачки няма да има никога повече!!!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Ти на кола качвали ли си се?Що не вземеш да покараш малко, да минеш през локва, да спреш и да хванеш диска?През каквото и да минеш,даже непосредствено преди паркиране,спирачките са достатъчно топли да изсъхнат!Мога да замръзнат при екстремно ниски температури или ако паркираш в пряспа! Колко пъти са ти замръзвали спирачките, можеш ли да споделиш?!?Аман от теоритици!20 Години от как има книжка, 18 години от как има собствени коли,замръзнали спирачки нямам!!!Все по сухо и топло съм карал сигурно..
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Ти знаеш ли, кога замръзват спирачките? Явно не! Спирачките замръзват, ако преди да си паркирал си минал локва например и след това не си карал достатъчно да се изпари водата от спирачките! Паркираш и на сутринта са замръзнали! Залепват накладките за дисковете например, при дисковите спирачки! Ако ръчната не е дръпната, може и да не залепнат, ако е дръпната риска е по-голям!
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Който не може да кара със замръзнали спирачки, няма място по зимните пътища! :)))))))
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Муахахаха ( преди 2 години )
    Пак сме чели съмнителни руски форуми! Карам автоматици от 10 години. За да предпазя паркинг механизма на кутията от повреда ползвам ръчната при всяко паркиране. За 10 години никъде и никога не съм имал нито замръзнали спирачки, нито блокирала ръчна! При условия, че понякога колата седи на ръчна 2 дни! При температури и условия да замръзнат спирачки, по скоро трябва да се притеснявате защо изобщо тръгвате на път в тези условия!