IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Audi поиска производството на изкопаеми горива да спре

До 2025 г. в моделната гама на германската марка ще има 20 електрически автомобила

Главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюсман, определи производството на въглеводороди като основна причина за изменението на климата. Това стана по време на конференция, посветена на климатичните промени, организирана от списанието Speigel и фирмата за консултантски услуги BCG.


Audi e-Tron


„Промяната на климата е причинена от изкопаемите горива, които извличаме от земята. Това трябва да спре. Имаме нужда от общество, свободно от вкаменелости “, категоричен беше шефът на Audi.

По-рано тази година компанията обяви, че ще има 20 изцяло електрически превозни средства в гамата си до 2025 г., а през 2033 г. ще спре да предлага двигатели с вътрешно горене. Всички модели на Audi още от 2026 г. ще бъдат електрифицирани.

Според Дюсман, в момента „plug-in хибридите преодоляват пропастта между автомобилите с конвенционални двигатели и по този начин изглаждат прехода към електрически бъдеще“. Той е на мнение, че през следващите няколко години на пазара все още има място за хибридни автомобили.

„Там, където има електрически автомобили, трябва да има и зарядни станции, но те не трябва да бъдат прекалено много. Не смятам обаче, че поставянето на батерии с голям капацитет, осигуряващи 1000 км пробег, ще се превърне в тренд. Подобно нещо ще направи зарядните станции излишни“, допълни шефът на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500