IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda разкри бъдещето на най-популярния си модел

Чехите ще подължат да разчитат на Octavia, която ще получи електрически вариант

Сегментът на SUV-моделите става все по-доминиращ, като те задминаха по продажби седаните и комбитата. Това кара производителите да залагат на такива автомобили, като Skoda не прави изключение и вече има в гамата си 3 кросоувъра - Kamiq, Karoq и Kodiaq.


Skoda Octavia


Въпреки това, чешката компания не смята да изоставя останалите сегменти, призна нейният директор по маркетинга и продажбите Мартин Ян. Той беше категоричен, че бъдещето на Skoda ще се различава от това на други производители, за да може марката да отговори на нуждите на нейните клиенти.

„Няма да се откажем разнообразието от каросерии в нашата гама. Ще продължим да предлагаме автомобили като Octavia и Superb, за които виждаме, че все още има доста голямо търсене", коментира Ян, цитиран от Autocar.


Skoda Octavia


Цифрите от първите 9 месеца на 2021 година потвърждават визията на марката. Чешката компания продаде 159 400 бройки от Octavia по целия свят срещу 99 100 от Kamiq, 96 600 от Karoq и 82 600 от Kodiaq. Още през следващата година гамата ще бъде разширена със седан на ток, който ще е с размерите на Octavia, но с различно име и нов дизайн. Моделът трябва да бъде вдъхновен от Volkswagen Aero B, който всъщност е електрическият наследник на Passat.

Чехите подготвят и компактен SUV, след като вече обявиха, че се отказват от комби-версията на Fabia. Отпадането на един модел с двигател с вътрешно горене ще спести пари, тъй като така по-лесно гамата ще бъде адаптирана към изисквания на Евро-7. Предвижда се и още един електрически SUV, в чиято основа ще бъде бъдещият Volkswagen ID.2.

Снимки: Skoda


0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Octavio ( преди 2 години )
    Аз пък имам Октавия 2 скаут. Невероятно симпатичен, комфортен и проходим автомобил. Цялото семейство му се радваме. Имал съм и Мерцедес. Естествено с Мерцедес нищо не може да се сравни, но шкодата далеч не е скучна кола!
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много ми е смешен този спор. Много ясно че един Мерцедес или БМВ е много повече кола. Ама е и много повече пари. Истински Мерцедес или БМВ (т.е. изключваме С сегмент и двг под 2.0) започват от 85к лв. Докато Шкода с всичко завършва там. А ако се абстрахираме от луксозния сегмент, Шкода е на нивото на всичките си конглокенти.
  • #13
    18 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Да ти кажа Кире - Ако в една държава се карат много нови шкоди рена и дачии - значи народа и е разумен и заможен. Ака се карат малко нови "премиуми" и много вехти "премиуми" това е нещо като Косово, където друга марка освен мерцедес не признават.
  • #12
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Киро до анонимника о ( преди 2 години )
    Хехе, първо пиколение софиянец, само да ти кажа, че хората с възможности не търсят да се надбягват с бангии, нито купуват бангии. Такова ти е мисленето, затова не можеш да го проумееш и винаги ще си останеш на ниво шкода. Възможността за ускорение е само част, за комфорт и преживяването, което ти дава хубавата кола не си и чувал, ти все пак си ниво шкода. И да ти кажа, цитираните от теб чалга изпълнители, тpaвecтити и бивши стругари са "успели" само в очите на твоето ниво.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    До Киро. Да ром със шкода не съм виждал. Нито Джулиана Гани нито Фики и Тони Сторарови нито успелите хора Ветко Арбаджиеви, Баневи, Дилян Пеевски и подобните им.Виж най-успелия Бате си кара суперб.По селата търсите тръпка да се надбегвате с бангиите и да си набавите адреналин обаче в София средната скорост е 14-16 км. в час без значение на конските сили на колата и маймунските мисли на задкормилния.
  • #10
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Така е, хората, които нямат възможност да си купят наистина готина кола, почват да дрънкат "ама то кво търсиш емоция в коли" и "шкодата не е толкова скучна и си е хубава". И изведнъж рЕзко сменят мнението си, след като вече имат възможност. Неслучайно няма успели хора с възможности, които да избират шкода.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    До 10 Как само го формулира - кратко и ясно. Евалата.
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До Киро ( преди 2 години )
    Пич, ако животът ти е толкова скучен, че си опрял до това да избираш кола да ти носи емоции.. човек *** и се гръмни
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Ако искам качествено,красиво и практично-VW или Шкода.Понички на колела не ми трябват.
  • #6
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Пинко ( преди 2 години )
    Ако искам модерно, дет казва колегата Тесла, ако искам комфорт или спортно - Мерц, БМВ, Ауди, Лексъсче нещо, ако искам евтинджак за фирмата - Дачийка. Ако е за жената, с хубаво купенце, красиво - нещо френско. А ако си розов немски робот, дет живее за да работи, но няма пари за VW - тогава Шкода.