IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа Corolla с 268 коня и 4х4

Спортната модификация получи двигателя на Yaris GR

Американското подразделение на компанията Toyota публикува в Instagram серия от снимки на на нова модификация на хечбека Corolla. Тя най-вероятно ще получи традиционното обозначение GR (Gazoo Racing).


Toyota GR Corolla


Това става ясно от индекса „ G16 GR Four”, който се вижда на един от корабните конвейери, край които е заснет автомобила. Това е вътрешно-фирменото обозначение на двигателя, който по-рано дебютира на спортната модификация на малкия хечбек Yaris GR.

Става дума за 1,6-литровия турбомотор с 3 цилиндъра, който на Yaris GR развива 268 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Същата мощност ще получи и двигателя на Corolla GR, като това става ясно от цифрите „2“ и „68“, които се виждат на панелите на климатика.


Toyota GR Corolla


Обозначението „Four” в надписа на конвейера подсказва наличието на задвижване на четирите колела. Както и в случая с Yaris GR, новият хот-хеч ще получи по един диференциал Torsen на всяка ос.

Водачът може да избира между три режима - Normal, Sport и Track. Стандартно тягата се разпределя 60:40 в полза на задната ок, а при спортно движение 30:70. Ако се активира режим Track въртящият момент се разселя по равно между двете оси.


Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla

Предполага се, че премиерата на новата Toyota Corolla GR ще се състои в най-скоро време, а продажбите на автомобила ще стартират догодина.

Снимки: Toyota

0 от 500