IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте най-надеждни премиум-кросоувъра на старо

Качеството си има цена, при това тя не е никак малка, предупреждават експерти

На теория един премиум-автомобили би трябвало да служи на собственика си вярно, тоест без сериозни повреди, в продължение на десетилетия. Всъщност това е почти невъзможно, особено ако автомобилът се ползва в тежки условия. Някои модели обаче все так са си завоювали репутация на особено надеждни, като намирането на информация за тях става лесно – в интернет редовно различни организации публикуват своите изследвания за качеството на употребявани автомобили.


кросоувъри


Може би най-добрият от тях е докладът на TUV (Германската асоциация за технически прегледи). Лидери в нея най-често са германски марки, като това не е изненада, защото в родината си те се карат повече от другите. През 2021 г. мозъчният тръст на TUV събра данни за неизправности на 8,8 млн превозни средства в категории „2 до 3 години", „4 до 5 години", „6 до 7 години", „8 до 9 години" и „от 10 до 11 години години."

В категорията „от 4 до 5 години" сред кросоувърите победи Porsche Macan. Останалото е горе-долу традиционно - „от 2 до 3 години" - Mercedes-Benz GLC (той беше начело и миналата година), а както обикновено моделите на Audi и BMW също записаха високи резултати. Това дава възможност и за определяне на петте най-надеждни модела от този клас.

Петте най-надеждни премиум-кросоувъра (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Премиум и надеждни..,смях.
  • #3
    8 rate up comment 17 rate down comment
    #1 ( преди 2 години )
    Ти си карай новия заДръстер, пък ако си спокоен значи си новия Далай Лама! Други ще си купят от 2-3 годишните премиум СУВ на половин цена от новите, като с тях вървят удължени гаранции от 3 до 5 години. Имам такъв от Мерцедес с Юнге Щерне гаранция и вече +3 години всичко е ОК. Спокойствието е и при карането/возенето и при подръжката, без проблеми!
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много разумно решение.Поздравления,аз на два пъти го правех това упражнение и въобща на съжалявам,само позитиви и спокойствие.
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    сас ( преди 2 години )
    Не са лоши коли, с много лукс и техлнологии. Който му се рискува да си купи автомобил за 50к+, на който гаранцията ще му изтече всеки момент, да си ги купи - много хора го правят и са доволни. Лично аз избрах да си купя чисто нов автомобил от не-премиум марка за същите и да имам малко повече спокойствие кой какво е правил с колата преди мен.