IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте най-надеждни премиум-кросоувъра на старо

Качеството си има цена, при това тя не е никак малка, предупреждават експерти

На теория един премиум-автомобили би трябвало да служи на собственика си вярно, тоест без сериозни повреди, в продължение на десетилетия. Всъщност това е почти невъзможно, особено ако автомобилът се ползва в тежки условия. Някои модели обаче все так са си завоювали репутация на особено надеждни, като намирането на информация за тях става лесно – в интернет редовно различни организации публикуват своите изследвания за качеството на употребявани автомобили.


кросоувъри


Може би най-добрият от тях е докладът на TUV (Германската асоциация за технически прегледи). Лидери в нея най-често са германски марки, като това не е изненада, защото в родината си те се карат повече от другите. През 2021 г. мозъчният тръст на TUV събра данни за неизправности на 8,8 млн превозни средства в категории „2 до 3 години", „4 до 5 години", „6 до 7 години", „8 до 9 години" и „от 10 до 11 години години."

В категорията „от 4 до 5 години" сред кросоувърите победи Porsche Macan. Останалото е горе-долу традиционно - „от 2 до 3 години" - Mercedes-Benz GLC (той беше начело и миналата година), а както обикновено моделите на Audi и BMW също записаха високи резултати. Това дава възможност и за определяне на петте най-надеждни модела от този клас.

Петте най-надеждни премиум-кросоувъра (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 25 ( преди 2 години )
    Лексусът е IS300h e, мога да го сравня и пряко с С220 на МБ (същия сегмент кола). Мерси, никога повече нещо различно от Лексус. GLCтата са Авантгард, не са ниско изпълнение. Всичките са купени и карани от нови- както личните ми коли, така и служебните, т.е. сравнявам коли на една възраст и километри с еквивалентни показатели. Директен недостатък на Лексус, който мога да споделя- навигацията, в МБ си е прости по-добра, с по-смислени качества, факт. И само толкова за ''недостатъците'' на марката
  • #23
    0 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки си защитава личния избор и ще извади от 10 кладенеца вода, само и само да не признае, че е направил грешка. И нещо си мълчиш какъв е този твой Лескункс, защо така? И си мълчиш за тези служебни GLC-та - да не са от специалните евтни изпълнения, които дори не се предлагат на частни лица? Много мога да напиша за недостатъците на Лескункс, но 500 символа не стигат...
  • #22
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До 22 ( преди 2 години )
    На базата на какво го твърдиш това? Колко километра си врътнал до сега в колко Лексуса? Качвал ли си се въобще в кола на марката? В директно сравнение между Лексус (карам такъв личен) и Мерцедес (няколко служебни GLCта) мога само да ти кажа, че Лексусът ги превъзхожда във всичко, започвайки от комфорта, минавайки през надеждноста и стигайки до значителн по- адекватно обслужване в дилърствата (говоря за Германия, където би трябвало обслужването на Мерцедес да е на ниво......да, но реално не).
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    хюго ( преди 2 години )
    Напишете статия как се определя премиум. Х3 не ми прилича на премиум но Х6 ми прилича. Също така ако всички бемвета са премиум то тогава всички мерцедеси ли са премиум , дори и камионите, щото унимог спиоред мен е най-якия премиум. Та така.
  • #20
    14 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Лексус е доказано най- здравата и надеждна луксозна марка в света". Щеше да е вярно, ако беше луксозна и ако здравината не беше просто маркетнгов трик. Лескункс не отговаря дори на определението за премиум, пък тоя я сложил при Ролс Ройс и Бентли.
  • #19
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Lexus RX е зверски здрава кола, без проблеми до 400 000 километра. Имам наблюдения върху няколко такива автомобила и не е случайно че винаги е начело на тези класации. Не само в Германия, а в Англия, САЩ, Русия и обединените Арабски Емирства.Подръжката е с нормални цени нищо общо с цените на немските коли, говоря за оригинални части. Окачването е супер здраво и с оригиналното може да се минат половин милион километра дори и в България. До сега не съм виждал някой да сменя носач или каквото и д ...
  • #18
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това са 5-те най-безнадеждни кросоувъра и то не само на старо, но и като нови.
  • #17
    29 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лексус е доказано най- здравата и надеждна луксозна марка в света с най-много удовлетворени клиенти. Лукс, здравина и качество без компромиси. Преди години, когато ТЮФ бяха безпристрастни, оценяваха японското качество подобаващо и японските коли винаги бяха окопирали първите места. Изведнъж обаче тази организация започна да *** доста нагло и японците ги няма. В другите световни класации по качество си останаха, само при лъжливите немци не. В същото време немското става още по-зле. Факт!
  • #16
    19 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изброените са най-НЕнадеждните а най-надеждните са съвсем други и ги нямат в статията. Тюф са доказани мошеници.
  • #15
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лексус!!!