IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Tesla за деца вече е на пазара

ATV-машината Cyberquad for Kids има пробег от 24 км и струва 1900 долара

Много е възможно тази година Дядо Коледа да получи множество идентични писма, след като Tesla представи специално предложение за децата. Става въпрос за ATV-четириколката Cyberquad for Kids - миниатюрна версия на пълноразмерната машина, която бе представена като допълнение за задаващия се електрически пикап Cybertruck.


Tesla Cyberquad for Kids


Детската машина е налична от началото на месеца в официалния онлайн магазин на Tesla, като за момента ще се предлага само за 48-те основни щатове на САЩ (без Аляска и Хавай, както и останалата част на света). Цената на електрическото возило е 1900 долара, а доставките ще започнат до две или четири седмици. В последния случай явно ще има доста разочаровани мъници, но всички знаем, че сроковете не са толкова важни за компанията на Мъск.

Според производителя, всички деца на възраст от 8 или повече години могат да управляват Cyberquad for Kids - поне докато не станат по-тежки от 68 кг, колкото е максималният капацитет на четириколката. Машината се задвижва от литиево-йонна батерия, която осигурява пробег до 24 километра с едно зареждане, в зависимост от шофирането.


Tesla Cyberquad for Kids


Времето за зареждане на акумулатора в домашен контакт е 5 часа, а оф-роуд машината има няколко режима на скоростта - от минималната 8 км/ч, до максималната от 16 км/ч. При движение на заден ход, максималната скорост също е ограничена на 8 км/ч.

Както добре виждате от снимките, дизайнът е доста атрактивен и почти напълно копира този на пълноразмерния Cyberquad. Мини-версията е оборудвана с цялостна стоманена рама, настройващо се окачване, задни дискови спирачки, LED барове отпред и отзад, както и седалка, побираща двама малолетни пасажери. Теглото на Tesla Cyberquad for Kids e 55 кг.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ЕЕЕлан ( преди 2 години )
    Господин анонимен С 16 км/ч само ти можеш да се убиеш Чети малко
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Първата ... и единствена Тесла която 99% от тукашните поклоници на ЕЕЕлон (дето не знаят и името му как се пише правилно) ще могат да си позволят!!! Хайде радвайте се!
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нищо против, като цяло, но поне американците да се погледнат, какви лоени топки са (и децата) от обездвижване. В ЕУ.. са тръгнали в тази посока също. Отделно и сега с ел. тротинетки се изживяват на безсмъртни... и изкачат на улицата без да се огледат, за това АТВ задължително след книжка иначе, няма да насмогват да ги изриват от асфалта.