IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри европейската Corolla Cross

Кросоувърът идва с хибридно задвижване на всички колела и подобрени технологии

По-рано тази година Toyota разкри спецификациите на кросоувъра си Corolla Cross за американския пазар, а сега от компанията съобщиха подробности и за европейския вариант на модела.


Toyota Corolla Cross


Единствената разлика във външния вид са фаровете, но има редица промени по интериора. Той е с типично европейско оформление, като разполага с 12,3-инчов цифров приборен панел, както и с 10,5-инчов екран на мултимедийната система. За сравнение, предлаганите в Америка версии са със 7-и и 8-инчови екрани. Кросоувърът работи и с изцяло новата операционна система на Toyota, която позволява съхраняване на информация в облак и обновяване от разстояние.

Задвижването на европейския вариант става с хибридна система от пето поколение, която се състои от 2,0-литров 4-цилиндров двигател, литиево-йонна батерия и електрически мотор. Съвкупната мощност е 197 к.с., а това е с 28 к.с. от модела за САЩ, който е без хибридна технологии.


Toyota Corolla Cross


Клиентите могат да изберат и опцията за задвижване на всички колела с монтиран отзад електродвигател с мощност 41 к.с. Той се активира автоматично при необходимост и позволява на модела да ускори от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди.

Европейската Corolla Cross е оборудвана с голям набор от системи за подпомагане на водача, включително избягване на сблъсък, разпознаване на пешеходци и на насрещно движение, както и помощ при преминаване на кръстовище. Има адаптивен круиз контрол, работещ на пълна скорост, система за следене на лентата, асистент за пътни знаци и опция за наблюдение на мъртви зони. Списъкът с възможности се допълва от автоматични дълги светлини и система за аварийно спиране.

Още снимки на европейската Corolla Cross - вижте в галерията:


Доставките на Toyota Corolla Cross за Европа са планирани за есента на 2022 г., тогава ще станат ясни и цените на кросоувъра.

Снимки: Toyota


0 от 500