IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец влиза в затвора за покупка на Lamborghini Urus с помощи за Covid-19

Тексасецът беше осъден на 9 години, след като ощетил държавата с 2,6 млн долара

Мъж от Хюстън (Тексас), беше осъден на девет години във федерален затвор, след като с измама е получил повече от 2,6 млн долара по програма за защита на заплатите в компании, пострадали от пандемия от Covid-19.


Lamborghini Urus


Лий Прайс III обявил пред властите, че трите му компании - Price Enterprises Holdings, Price Logistic Services и 713 Construction, се нуждаят от помощ, за да покрият заплатите на своите служители. Той получи 2,6 млн долара, които е трябвало да насочи за подпомагане на бизнеса си.

Вместо това, тексасецът изплатил ипотеката на къщата и си купил два автомобила - Lamborghini Urus за 233 000 долара и Ford F-350 за 85 000 долара. Прайс платил и 14 000 долара за скъп часовник, като похарчил огромна сума в нощни заведени и стриптийз-клубове в Хюстън. Мъжът бил арестуван през лятото, като се е признал за виновен по обвинения в измами и пране на пари. И сега ще прекара 110 месеца зад решетките

Това далеч не е единственият случай на лица, които с измама получават средства от Програмата за защита на заплатите и ги използват за закупуване на луксозни стоки. През май мъж от Калифорния беше арестуван, след като получи заеми от над 5 милиона долара. Той също е вложил част от парите в скъпи коли, като си е купил Ferrari 458 Italia от 2011 г., Lamborghini Aventador S от 2018 г. и Bentley Continental GT от 2020 г.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Ние определено сме по-*** от американците, защото аз не знам тук някой да е влязъл в затвора и за много по-големите кражби, които всички знаем.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Чък Норис ( преди 2 години )
    Колеги, познавам бачкатори в САЩ с нови коли покрай помощите за Ковид, какво остава за шефовете.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко трябва да си ***, че да влезеш в пандиза за един таралясник?! От американеца по-тъпо нема и от Искъро по-бездънно, тоже! Перник е Детройт на Балканите, Ура!!! Да живей Голфу! Малееееййй, ей ся изадох винкела! Поне е анонимус ;)))))))