IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser 300 стана арктически всъдеход

Моделът получи увеличен пътен просвет и други подобрения

Компанията Arctic Trucks представи собствен вариант на новата Toyota Land Cruiser 300 под името AT35. Първите бройки от преоборудвания всъдеход ще бъдат доставени в Близкия Изток, но автомобилът ще се предлага навсякъде, където е представен исландският бранд.


Toyota Land Cruiser Arctic Trucks


Доработката на всъдехода се комбинира с всички двигатели за модела, като включва увеличаване на пътния просвет, разширяване на страничното разстояние между колелата и поставяне на лебедка. В комплекта AT35 за Toyota Land Cruiser 300 влизат също така нови пружини за предните амортисьори, усилени задни амортисьори и 17-цолови джанти, „обути“ с 35-цолови гуми.

Специалистите от Arctic Trucks са променили геометрията на броните и са прекалибрирали километража. Всъдеходът запазва трансмисията си с три диференциала, както и двигателя – бензинов или дизелов V6. Като опция се предлагат шнорхел и лебедка, с която тази Toyota може да тегли до 5,6 тона.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

След доработките пътният просвет на Toyota Land Cruiser 300 е увеличен от 220-230 мм до 260-270 мм. Разстоянието между колелата се нараства с 320 мм и така широчината става 2140 мм (при стандартния модел е 1980 мм). Увеличени са също така ъгъла на заход към препятствие – от 32 на 37 градуса, както и на изтегляне – от 24 на 30 градуса.

Поръчки за допълнителния пакет вече се приемат в представителствата на Arctic Trucks. Цената засега не е известна.

Снимки:

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки ден се виждам с приятели, които имат подобни дзверове! (Аз имам 20 годишен таралясник)... Страхотни коли са. Когато седнеш вътре и чуеш приглушения рев на двигателя, е, няма такъв кеф! Повярвайте ми! Понякога си мисля, че са по-добри от всички коли. Не знам дали съм прав, но са невероятни автомобили. Ще ревем един ден за тези прекрасни коли, ама нейсе! Идва новото време.
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До анонимен №1 ( преди 2 години )
    Ако беше вникнал в текста, можеше и да разбереш нещо за тези "каруци", както ги наричаш! Това е единственото превозно средство, повтарям......единственото, което се движи еднакво БЕЗПРОБЛЕМНО на ВСИЧКИ континенти, повтарям......на ВСИЧКИ континенти!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Коментар 3 е до коментар 1
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не чети, като не ти харесва. На доста хора, със сигурност им е писнало да четат мненията на разни кръчмарски професори, като теб.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    манго ( преди 2 години )
    шукарен превод...