IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества бъдещия си флагман до Полярния кръг

Електрическата 7-Series ще бъде показана догодина (ВИДЕО)

През следващата година BMW ще представи първия си луксозен седан с изцяло електрически задвижване, потвърдиха официално от компанията. И разкриха подробности за тестовете, на които е подложен бъдещия флагман на марката – i7.


BMW i7


Като част от процеса на подготовката за серийно производство, в момента BMW i7 преминава през изпитания за динамика на управлението в зимния тест-център на BMW Group в Арйеплог (Швеция). Там, само на няколко километра от Полярния кръг, инженерите на компанията намират идеални условия за цялостна проверка на всички системи на задвижването и окачването върху покритите с лед и сняг пътища.

Това включва различните настройки на окачването, амортисьорите и основните контролиращи системи, които са подложени на интензивни натоварвания. При шофирането по заснежените участъци около Арйеплог експертите на BMW могат да проверят и оптимизират всички функции при екстремно тежки условия, така че колата да получи типичното за марката пътно поведение.


BMW i7


Освен това на замръзналите езера могат да бъдат симулирани настилки с много ниско сцепление, което позволява особено фини настройки на системите за контрол на окачването. Работи се още върху кормилното управление, както и върху множеството функции на системата за динамичен контрол на стабилността (DSC), за да може да се постигне прецизно съгласувано взаимодействие между спирачките и понижаването на скоростта чрез рекуперация.

Особено внимание при програмата от зимни тестове се обръща и на елементите на чисто електрическото задвижване - високоволтовата батерия, мощната управляваща електроника и технологията за зареждане на BMW i7, които са от петото поколение BMW iDrive. При екстремните минусови температури в северна Швеция своите високи възможности трябва да докажат преди всичко двигателят, батерията и темперирането на високоволтовата батерия на BMW i7.



Снимки и видео: BMW

0 от 500