fallback

Toyota RAV4 докара рекордни продажби на друга марка

Компанията Mitsuoka се похвали с огромен интерес към нейната версия на кросоувъра

Японската фирма Mitsuoka Motors се е специализирала в преработката на някои съвременни автомобили. В случая не става дума за модерен тунинг, а за обратното – моделите на марката са в ретро-стил. Това невинаги носи успех, но в случая с Toyota RAV4 компанията направо удари джакпота.

Само през тази година Mitsuoka Motors е получила над 1000 поръчки за своята версия на RAV4, която се казва Buddy. Тази бройка може да не изглежда впечатляващо, но за последните 15 години компанията не е продавала повече от 400 бройки за година. А това е най-големият показател от 1998 г. досега.

Общо в гамата на Mitsuoka Motors присъстват 6 модела, като най-търсен е именно Buddy, чиято външен вид наподобява до голяма степен американските кросоувъри от 70-те години на миналия век. Автомобилът беше показан преди година, като засега се продава само в Япония, но предстои да бъде предложен и в САЩ, където със сигурност интересът ще бъде по-голям.

Заради популярността на Buddy шефовете на компанията решиха да увеличат производството на кросоувъра от 150 на 300 бройки на година. Панелите на каросерията са от специална пластмаса ABS, а под капака са поставени атмосферни двигатели с обем от 2,0 или 2,5 литра.

Снимки: Mitsuoka Motors

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Прилича ми на старо Шеви.Супер е ! Само и салона да променят, че с тия замазани форми и пластмаса се убива ефекта на екстериора.
fallback
Последни