IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Bugatti гарантира, че Chiron Super Sport ще вдигне 439 км/ч, без да се разбие

Френската марка залага на невероятни технологии в името на безопасността

Създаването на супер или хиперкола не е никак лесно, но нейното модернизиране и усъвършенстване се оказва още по-сложно. Поне това става ясно от съобщение от Bugatti, в което френската компания разкрива как е създаден нейния Chiron Super Sport, развиващ максимална скорост от 439 км/ч.


Bugatti Chiron Super Sport


Както е добре, известно Chiron Super Sport е малко по-луксозна (и по-бавна) версия на Super Sport 300+, който стана първият сериен автомобил, достигнал скорост от 300 мили в час (490,484 км/ч). Това стана през 2019 г. на тестовата писта “Ера-Лесинг“, която е собственост на VW Group. И двата автомобила споделят същите механични подобрения в сравнения със стандартния Chiron, но скоростта на Super Sport е ограничена до 439 км/ч, като причина е безопасността на хората.

Първите клиенти на Super Sport все още не са получили ключовете за своите коли, но нека видим кои технологии отличават тази хиперкола от обикновения Chiron. И как се били реализирани те от инженерите на Bugatti. Все пак дума за автомобил, който струва 3,2 млн евро и всичко трябва да бъде изпипано до най-малкия детайл.

Технологиите на Chiron Super Sport (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До коментар 2,занчи хората които си купуват тези коли нали се сещаш,че няма да ги подкарат по нормалните пътища и магистрали с тази скорост. Те ги вземат за да покажат статуса си на живот и да карат лежерно по булевардите на Монте Карло или по другите ултра скъпи градове и от време на време да отидат на някоя писта и да подгонят кончетат до край за да се изкефят на мощността,лукса и красотат на този автомобил.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това което сте го написали за всесезонните гуми в другата статия е пълна глупост, вземете се образовайте малко и все пак от време на врема крайте някаква кола.
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Абе ако имаш излишни 3 милиона , еда ли ке си ****т. С с сигурност ще е човек 10 000 пъти по-умен и кадърен от теб. Смешно е когато човек със стара малолитражка, която не може да поддържа скорост от 140км.ч. на магистралата кометират коли които могат да развият 440км.ч и им търсят кусур, нищо че през целия си живот, не могат са спечерят и 10% от цената на този автомобил, който е проектиран и построен от хора с 100 000 пъти по висжк IQ от коментатор номер 2
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "но скоростта на Super Sport е ограничена до 439 км/ч, като причина е безопасността на хората...... Алоуууу, това ли е скоростта, с която ще останем живи след катастрофа? Знам, че само ******т ще си купи кола за тези пари, но все пак не ги лъжете толкоз!
  • #1
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За пореден път виждаме, че французите не могат да правят коли. Всичко, което ни се натрапва като иновация отдавна е постигнато в Перник с използване на двигател 1.9 TDI за база.