IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада - Audi разработва малък „боксер“

Двигателят ще бъде използван за увеличаване на пробега на електрическите модели

Наскоро Audi обяви, че постепенно спира разработката на двигатели с вътрешно горене, за да се насочи към изцяло електрически превозни средства. Оказва се обаче, че в Инголщад разработват нов мотор – тип „боксер“. Той ще е компактен и тих, като ще се използва за удължаване на пробега на електрическите модели на марката, съобщава CarBuzz.


Audi


Всъщност, подобно решение не е новост в автомобилната индустрия, а е един от начините за подобряване на характеристиките на моделите на ток. Този вариант беше избран преди години от BMW, който пусна на пазара електрически i3 REX (той вече не се продава). Сега и в Audi подхождат по същия начин, става ясно от документи, подадени от компанията в патентното ведомство.

Експерти посочват, че Audi могат да добавят всеки свой двигател към задвижващата система на електрически или хибриден модел, но са се спрели на малък „боксер“, защото той решава основните проблеми – с шум, вибрациите, пространството и теглото. Засега обаче не са известни модели, на които ще се поставят новия мотор, както и сроковете за тяхната поява.

Факт е също, че добавянето на двигател с вътрешно горене, без значение колко малък е той, не прави колата, която го използва, 100% електрическа. В BMW пробваха този вариант, но го изоставиха през 2018 г., като спряха производството на i3 Range Extender. От Audi засега не са коментирали темата, като компанията продължава ударно да залага на своите нови модели на ток, които се увеличават непрекъснато.

0 от 500