IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault възроди легендарен модел като квадрокоптер

Air4 може да лети на височина от 700 метра и развива 90 км/ч (ВИДЕО)

Френският производител Renault се зае с ретро-темата и се готви за прераждането на старите модели. Първият от тях ще бъде хечбекът Renault 5, който вече беше показан като концептуален автомобил, като той ще бъде последван от кросоувър, базиран на стария модел Renault 4.


Renault 4


Преди месец компанията представи прототипа Renault Suite No.4 (на синмката), при който задната част на купето беше превърната в нещо като стая за релакс с прозрачни стени и покрив. Входът към „спалното отделение" става през вдигаща се врата в задната част, докато кабината запазва оригиналния вид. Самият автомобил е с електрическо задвижване.

Сега французите са готови с още по-смел проект, наречен Renault Air4. Този път от оригиналната „четворка“ не остава абсолютно нищо. Концепцията е пълноразмерен едноместен квадрокоптер с каросерия от въглеродни влакна в стила на оригинално Renault 4. Конструкцията е дело на компанията TheArsenale, която разработва и предлага на пазара различни алтернативни транспортни средства.


Снимки на квадрокоптера - вижте в галерията:


Renault Air4 не е статична скулптура, а напълно работещ самолет. Разполага с четири витла с две лопатки, като всяко от тях е с максимална тяга от 95 кг (общо 380 кг). На борда е монтирана 100-волтова литиево-полимерна батерия с капацитет 90 ампер/часа.

Максималната скорост на изкачване е 14 метра в секунда, но от съображения за безопасност е ограничена до 4 метра в секунда. Скоростта на полета е 90 км/ч, а максималната височина – 700 метра. Концепцията Renault Air4 ще се използва за промоционални цели и ще обиколи редица държави, сред които и САЩ, където марката не е представена.



Що се отнася до бъдещия автомобил Renault 4, той няма да се появи в сериен вид преди 2024 г., но вероятно ще видим концепцията много по-рано.

Снимки и видео: Renault

0 от 500