IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-успешния автомобил в света

Corolla получи нова мултимедия и специална версия за за велосипедисти

Японският производител Toyota обнови най-успешния автомобил в историята. Новата версия на Corolla може да бъде поръчана на европейския пазар, но първите доставки до крайни клиенти ще започнат едва в началото на 2022 г.


Toyota Corolla


На Стария континент обновеният модел ще се предлага в три типа каросерия - седан, комби и хечбек, като промените са както отвън, така и отвътре. Добавени са два нови цвята на каросерията - перла и сребърен металик, като за комбито и хечбека се предлага възможна комбинация с черен покрив.
Джантите са получили нов дизайн с много спици и диаметър цола, като изглеждат много впечатляващо на автомобил с нисък просвет.

В салона е актуализиран мултимедийният комплекс, като сега мощността на процесора е почти 2,5 пъти по-голяма от преди. В същото време размерите на дисплея се запазват и той отново е с диагонал 8 инча. От него може да се получава информация от навигационната система, която показва и задръстванията на пътя.


Toyota Corolla


Новият мултимедиен комплекс е интегриран със смартфони чрез Apple CarPlay и Android Auto, а актуализациите на софтуера ще се извършват от разстояние, като не е нужно да се посещава дилър.

Освен това, Toyota ще зарадва велосипедистите, които в Европа са доста. Партньорството с производителя на велосипеди Trek Bicycles е разширено, като ще се предлага специално издание Corolla Trek Special Edition. То е с хибридна задвижване, а оборудването му включва 18-цолови и кожени седалки.

Още снимки на обновената Corolla за Европа - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Аз пък не мога да разбера що за нормален човек(който разбира се не е от Перник)може да си купи от групата ВАГ и да ходи пеш докато колата му е на поредния ремонт.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Коко ( преди 2 години )
    Тия големи джанти са ненужни за Корола и само оскъпяват гумите после.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все още има мерцедесови нотки у Тойота. Като например таблото с километража и другите "измервателни уреди" например.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За да ме зарадват като велосипедист трябва автомобилът да е пригоден за удобен пренос на велосипед. Въобще не ми вършат работа нови джанти и седалки! Доколкото разбирам, заради проблема с доставки на чипове, Тойота са сменили процесора и наричат това ъпдейт. Не знам защо това не е реклама, а е статия
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 2 години )
    а оборудването му включва 18-цолови и кожени седалки.......
  • #1
    27 rate up comment 11 rate down comment
    Гъбарко ( преди 2 години )
    Обновяване на процесора на мултимедиата вече минава за обновяване на модела ? Съвсем за калдаринки ни взимат вече !