IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите с най-добри асистенти за шофиране на магистрала

Новите тестове на EuroNCAP показаха любопитни резултати

Както е известно, EuroNCAP е европейската програма, която подлага изпитание всички нови модели автомобили. Тестовете са фокусирани основно върху безопасността, като най-известни за краш-тестовете. Организацията обаче разшири спектъра на тези проверки и сега изпробва системите, подпомагащи движението по магистрала. А резултатите от тях са доста интересни.


системи за безопасност


Какво се разбира под „системи за подпомагане на движението по магистрала“? В случая EuroNCAP проверява автомобили, оборудвани с устройства, способни да поддържат постоянна скорост, правилна безопасна дистанция и да задържат превозното средство в средата на лентата на движение. С други думи, това са адаптивен круиз-контрол и асистент за поддържане на лентата на движение.

За поставяне на оценката бяха анализирани способността на автомобила да подпомага безопасното шофиране и степента на участие на водача. Освен това беше оценена и подкрепата, предлагана от превозното средство в случай на непредвидено събитие (Safety Backup). Тези системи всъщност не осигуряват пълен контрол на автомобила и водачът винаги трябва да бъде готов за намеса в управление. 

Тествани са общо 7 нови модела, които се предлагат на пазарите в Европа, а оценките им варриат от базова", която е най-ниската в случая, до най-високата - много добър". Тя е получена само от един автомобили, подложен на изпитанията.

Моделите с най-добри асистенти за движение по магистрала (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хех, пробвал.. гледал инфлуенсърите в ютюб и разнася пропагандните партенки. Автопилота на Тесла се блъска с пълна скорост в полицейски коли или ремаркета на камиони. По истински случаи.
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    А ти на базата на какво го твърдиш това? Тестове на авторитетни организации, които си чел, собствен опит с десетки и различни марки и модели, нещо друго? Кой модел на тесла притежаваш или си карал? КОлко често си пробвал т.нар им "автопилот"?