IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki представи новото поколение на S-Cross

Коросоувърът сериозно смени визията си и изгуби част от името си

През далечната 2006 година, Suzuki представи компактния кросоувър от В-сегмента SX4, който наподобяваше повдигнат хечбек и се продаваше също и под името Fiat Sedici. През 2013 година излезе второто поколение, което добави към името си S-Cross и нарасна на размери, доближавайки се до по-обемните машини от C-SUV сегмента.


Suzuki S-Cross


Сега, на ход е третата генерация на японския модел, като този път от името отпада SX4. Така на сцената излиза новият Suzuki S-Cross, който по-сериозно променя дизайна, но запазва досегашните си размери и моторизацията. И докато досегашният модел не бе най-атрактивния в класа си, то поколение 3 е с визия, която повече приляга на автомобил с 4х4 задвижване.

Целта на Suzuki е била да направи по-мускулести пропорции, с по-голяма предница и по-комплексна задна част. Налице е нова решетка с хромирани и лъскави черни детайли, а дизайнът на челните светлини е променен, както и този на дневните фарове и тези за мъгла. Защитата под купето подсказва, че с този автомобил може да се пробвате и извън пътя. Отзад виждаме нови хоризонтални светлини, черни защитни панели на бронята и малък спойлер.


Suzuki S-Cross


За задвижването на новия кросоувър на първо време ще се грижи един-единствен двигател с обем 1,4 литра и 129 конски сили, който е свързан с мека хибридна система. Тягата може да се предава към предните колела или към четирите чрез системата AllGrip Select с помощта на 6-степенна механична или автоматик със също толкова предавки. Догодина се очаква и плъг-ин хибридна версия на модела.

Интериорът на S-Cross също е еволюирал, като има сходния изчистен вид на досегашния модел. Новост е мултимедийната система с 9-инчов монитор, която предлага свързаност с Apple CarPlay и Android Auto, като на екрана може да се проектират данните от 360-градусова камера.


Suzuki S-Cross


Налице е и пакет системи за безопасност и асистиране, сред които се открояват адаптивен круиз контрол със Stop & Go функция, поддържане на лентата, следене на сляпата зона и на напречен трафик отзад, разпознаване на пътни знаци и др.

Новият модел се очаква по дилърствата още в края на тази година, като все още не са ясни цените и нивата на оборудване. Машината ще се предлага с избор между 8 цвята на каросерията. Както и досега, за европейските пазари S-Cross ще се произвежда в завода на Suzuki в Унгария.

Повече снимки на Suzuki S-Cross вижте в галерията:

0 от 500