IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това Volvo е изминало над 1,6 млн км и продължава да се движи

Собственикът на 30-годишния автомобил няма намерение да го сменя (ВИДЕО)

На света няма много автомобили, които могат да се похвалят с пробег от над милион километра. Подобни стойности обикновено се виждат на километража на камиони или автобуси.


Volvo


Произведено преди 30 години Volvo 740 GLE все още се ползва ежедневно макар и на къси разстояния, а неговият собственик разкрива и тайните на това дълголетие. Основната е редовната и качествено поддръжка на автомобила, които са комбинирани с високата надеждност, присъща за шведския производител.

Към момента пробегът на колата е 1 млн мили, което прави над 1,6 млн км. Факт е, че колата не е перфектна, тъй като през годините е катастрофирала няколко пъти. Ръждата се вижда по повечето елементи от каросерията, а и двигателят (той е вторият за автомобила) също не е в най-доброто си състояние.



Като цяло, въпреки възрастта си, това Volvo 740 GLE не е толкова зле. А най-голямото нейно достойнство, по думите на собственика е, че никога не го е разочаровала и той смята да продължи да я използва.


0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То хубаво че толкова километри, ама 30г. кола вероятно без еърбеци по онова време, без ЕСП, може би и без АБС, умората на метала, може преди 30г. да е била в челните места за безопастност, но днес вероятно не би покрила и 1 звезда при краштестовете. Според мен си е опасно да караш такъв автомобил. Трябва след 10-15г. колата да се подменя с по-нова, просто защото всеки по-нов модел който излиза идва с много повече асистенти за безопасност и купища подобрения.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Qqq ( преди 2 години )
    Аааа, "конглокенцията" пак е тук!
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Това Волво ... ( преди 2 години )
    е отпреди китайците и още по-преди сдушаването с рено!
  • #4
    26 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чакайте малко! Колата е прогнила, тряскана е няколко пъти, а двигателят е втори, т.е. сменян! Та, останах с впечатлението, че собственикът е шофьор с 1.6 милиона километра опит зад волана! Аре по-сериозно!!!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кларксън и жена му са карали няколко xc90.
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Х.. ( преди 2 години )
    Няма по-голям мазохизъм от това,да си карал руска кола и пак да си купиш !!!
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    радвайте се на живота докато не сте си купили волво джереми кларксон