IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лесният начин да се отървете от леда по стъклата

За целта руснаците масово използват един "домашен коктейл", който се приготвя за минути

Съвсем скоро, на мнозина от водачите на моторни превозни средства ще се наложи да излизат за работа половин час по-рано, защото колата ще трябва не само да загрее, но и да разтопи леда по стъклото. Сега ще ви разкажем как значително да ускорите този процес и да си запазите поне още 15 минути от сутрешния си сън.


замръзнали стъкла


В света обаче няма по-активни изобретатели на ежедневни чудеса от руския народ, особено що се отнася до зимата и студа. Животът принуждава руснаците да решават всеки проблем бързо и евтино, така че тънката кора лед на предното стъкло определено не ги плаши.

Множество експерименти с гореща вода, рециркулация на въздуха, вечерно и сутрешно проветряване на автомобил, както и експерименти с парцали и картонени кутии върху стъклото не са толкова ефикасни. За целта руснаците масово използват един "домашен коктейл", който се приготвя за минути. В случая е достатъчно да смесите най-обикновена зимна течност за чистачки със спирт, като това се прави у дома при стайна температура. След изсипване на този коктейл в шише с пулверизатор, всичко е готово. С оставеният на стайна температура разтвор сутрин напръсквате замръзналото стъкло и почти веднага (след десетина секунди) можете да почистите стъклото с чистачките.

Този метод, разбира се, няма да помогне от последиците от замръзващия дъжд и други „апокалипсиси“ на времето, но обикновеният „ежедневен“ лед може лесно да бъде отстранен. Съотношението на въпросния разтвор е 1:1. Пробвайте!

0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И на работа мога да пия с чиста съвест
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз минах на колелоСъщото време мръзнене, само дето след това не се занимавам и със студената кола и задръствания
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    volvo ( преди 2 години )
    Карам SUV от посочената марка. Челното стъкло е голямо. Когато е замръзнало яко ми отнема не-повече от 2 минути, с енергично търкане да изчегъртам поне 85% от стъклото. За какви 15 минути ми говорите не мога да схвана.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спрей за размр.за стъкла от кауфланд дори помага като напръскам стъклото вечерта, сутрин дори трудно замръзва така.Спестява ми стържене, търкане,драскане на стъклото
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хаа ( преди 2 години )
    Е добре де, нали според електрозомбитата всички хора разполагат с гараж да си зареждат колата и 100кв покрив за соларки да си зареждат безплатно?!?! За какво са тия съвети! В гараж стъклата не замръзват.
  • #16
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Toto rino ( преди 2 години )
    Руснак да хаби спирт!? Това в коя комедия е?
  • #15
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 10 смесването на водата и оцета е идеално средство за почистване на стъкло,ако нямаше препарати за по 2-3 лв.,иначе ще тивикат оцетник и пинтия.За зимата това не върши работа,защото ще замръзне този извлек.По коментара ти личи кой е от село,а ив това няма нищо лошо,защото "софиянци"се виждат от къде са петък вечер и недела вечер,много е смешно,ниие от "село ходим на Сф в петък вечер,а те си отиват ппо родните места и се прибират в неделя.със зелето,качето,яйцата,праза бурканите и т.н.
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 4 ама ти да не би да си мислиш че този спирт полепва по гумените уплътнения и корите и стои там неразреден,*** те у акъла де го немаш.Спирт и лед при взаимодействие пада активността на спирта и неговите възможности и то доста.,докато се превърне накрая във вода.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3 Русия въобще не е допотопна,а това важи с нагреватела важи за малко скреж по нашите ширини,а ако си мислиш,че руснаците нямат коли с нагреватели и печки жестоко се лъжеш. И при пича с нагревателя,аз също карам кола с нагревател на предното стъкло,но секундите са доста повече докато се размрази леда от предното стъкло,аз лично му помагам с пръскалките за предното стъкло със зимна течност при - 20 градуса и така в комплекс,но това важи за нас тук в Бг В Русия при температури от -15 гр това не
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всеки с елементарни познания по химия може да си забърка каквото иска, а ни които имаме гаражи палим и тръгваме.