IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW намери начин да запази 6-цилиндровите мотори до 2030 година

Баварците гарантират, че двигателите им ще отговарят на стандарта Евро 7

Разпоредбите за вредните емисии принуждават производителите да преразгледат гамата си от двигатели и да направят промени, ако е необходимо. С влизането в сила на стандарта Евро 7 до 2025 година голям брой двигатели с вътрешно горене са застрашени от изчезване и няма да бъдат актуализирани, тъй като това е много скъпо.


BMW


Затова Audi, например, обяви, че повече няма да харчи пари за разработката на агрегати с вътрешно горене. Компанията от Инголщад предпочита постепенно да се насочи към преминаване на електтромобили. Неговият конкурент BMW обаче гледа по друг начин на случващото се в автомобилната индустрия.

Компанията от Мюнхен обяви, че нейните инженери са намерили начин, един от основните двигатели в гама – бензиновият с обем 3,0 литра и 6 цилиндъра, да бъде хомологиран, за да може да се произвежда поне до 2030 година. Това разкри пред журналисти бившият шеф на подразделението BMW M -  Маркус Флаш.

„Не се притеснявайте, ние намерихме технически решения, за да запазим нашия редови 6-цилиндров двигател с вътрешно горене в продажба поне до края на десетилетието, като той ще се поставя както на пътнически, така и на състезателни автомобили“, коментира Флаш, цитиран от Auto Motor und Sport.

Той допълни, че същите решения могат да бъдат използвани и при V8 двигателя, използван при модели като BMW M8. А това означава, че и този мотор ще остане на служба в баварската компания поне до края на десетилетието.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Кристиан Борисов ( преди 2 години )
    Автомобилната индустрия умира бавно но сигурно и най-интересното е че никой не знае причината за налагането на електрическите *** ...
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Ицо ( преди 2 години )
    Хора, ДВГ ще карат гЪзарите !За измикяри, ако могат да си позволят ще карат "екологично чисти автомобили" останалата РАЯ просто няма да притежава автомобил.Идеята е по лесно да се разпознават гЪзарите.Нима мислите че "ТЕ" не знаят всичките перипетии на Ел. автомобили, че например ни трябва още един АЕЦ за да покрие потреблението Ел. Енергия!Разчита се на това че примерно половината от притежателите на Авт. с ДВГ НЯМА да са притежатели на Ел. автомобили.
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Една марка поне да не лицемерничи за електрическото светло бъдеще, за жалост истинските коли ще ги има само в щатите, но дори и там ще е до време. Тук ще си караме прескъпите миксери с газова.
  • #9
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Дим ( преди 2 години )
    Тук трябва да се влиза да се пише с VIN номера на колата! Поне да ги виждаме тия дето плюят по "таратийките с уаспуси" какви космически кораби карат! Много съм любопитен дали повечето електрокаристи карат нещо разлино от "на тати гоуфа"
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Демек са готови със софтуера вече а?
  • #7
    7 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 7. Двете нямат място за сравнение да. Ел. колите са чисти, екологични, много по-здрави, бързи и производителни. Все едно да обеждаваш, че шише ракия е по-полезно от шиши вода. Дишай си изпаренията и не ходи в гъсто населени места.
  • #6
    31 rate up comment 16 rate down comment
    До 1-6 ( преди 2 години )
    Алоооо анонимен плехар...За много умен ли се имаш бе....Ти изобщо грам мисъл в тая еко тикФа имаш ли?Ти знаеш ли изобщо колко повече вредни емисии и безобразни разходи са толкова рязко да се мине към ел ***...Или не смяташ батериите колко са токсични нито колко големи мощности трябва да се построят че да захранват зареждането...А да не говорим че цялата ел преносна мрежа тряя да се подмени и в какъв капацитет...Ама нееее ти си некъф *** *** дето си знае неговата продта лохика.. ...
  • #5
    8 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те ако наистина си мислят, че ще произвеждат коли с ДВГ тогава, ще са фалирали много преди 2030-та.
  • #4
    6 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да си ги карат в двора на фабриката им. Отровни аусписи не искаме тогава.
  • #3
    9 rate up comment 32 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще ги запазят в музея. Колкото Нокия си запази супер моделите след излизането на Айфон. Колкото и да им е мъчно за канцерогенната миризма на бензин на някои, дните на ДВГ са преброени. 2030-та ДВГ ще се срещат само стари таратайки по пътищата на доизживяване.