IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианска марка суперколи се завърна с олекотен модел

Mazzanti Evantra Pura разчита на американски двигател

Италианската компания Mazzanti Automobili представи суперколата си Evantra преди повече от осем години, по време на изложението Top Marques Monaco. От тогава бутиковият производител продължи да развива модела, постоянно подобрявайки го по отношение на мощност и динамика, но това някак си остана скрито от автомобилната публика.


Mazzanti Evantra Pura


Преди три години марката дори лансира вариант на модела, наречен Millecavalli, с чудовищните 1200 конски сили, изцеждани от 7,3-литров LS7 V8 мотор, но бързо изчезна от светлината на прожекторите. Сега, от Mazzanti се завръщат на автомобилната супер-сцена, с най-актуалната версия на суперколата си, наречена Evantra Pura. Както подсказва името (pura от италиански означава "чиста"), идеята е той да бъде по-изчистен и верен на максимата "по-малкото е повече". 

За задвижването на Pura се грижи 6,2-литров V8 със суперчарджър, като и той е с американски произход. Агрегата доставя максимална мощност от 761 конски сили (560 kW) и въртящ момент от 910 нютонметра. И макар цифрите да са значително по-ниски от тези на Millecavalli, от Mazzanti са успели да намалят сериозно теглото на суперколата, правейки я с 90 кг по-лека от оригиналната Evantra.


Mazzanti Evantra Pura


С редуцираното тегло и наличното задвижване, Evantra Pura ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2,9 секунди и има максимална скорост от 360 км/ч. За да може цялата тази динамика да се удържа добре, са налични карбон-керамични спирачки от Brembo. Машината може да бъде персонализирана според желанията на клиентите, като сред опциите има екран на волана, карбонови перца за смяна на предавките и др.

Бъдещите собственици могат да поръчат седалките да бъдат изработени според тяхната физика и стойка, с цел постигане на максимален комфорт и ергономичност. И като споменахме собственици, те ще бъдат доста малко - компанията планира да произвежда едва 5 бройки Mazzanti Evantra Pura годишно, като цялата серия ще е доста лимитирана. Цени не са посочени.

Повече снимки на Mazzanti Evantra Pura вижте в галерията:

0 от 500