IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati Grecale катастрофира на тестове

Прототип на новия SUV се блъсна в стълб в центъра на Торино

Едва ли има по-лоша реклама от тази, нов модел на някой производител да катастрофира по време на изпитания и на всичко отгоре за инцидента да научат медиите. Точно това се случи с бъдещия SUV на Maserati – Grеcale, съобщава италианския вестник La Republica.


Maserati Grecale катастрофа


Катастрофата се е случила на кръговото на пиаца „Полония“ в Торино, където тестови прототип на модела се е блъснал в стълб. Според информациите, при инцидента е ударен още един автомобил – от марката Ford, като няма пострадали хора. Пораженията и по двете коли обаче са сериозни.

Това е поредният проблем с Grecale, който италианският производител трябва да решава. Компанията отложи премиера на модела от 16 ноември за пролетта на 2022 година, като официално обявената причина е липсата на чипове. Това обаче не звучи убедително, тъй като в подобни случаи се отлага старта на производство, а не представянето на самия автомобила.


Maserati Grecale


Новият SUV на Maserati ще се настани под Levante в гамата на марката, като е базиран на платформата Giorgio, използвана и от Alfa Romeo Stelvio. Той ще получи бензинови, дизелови и хибридни двигатели, както изцяло хибридна версия. За Grecale не се предвижда V8 двигател на Ferrari, каквито се използват от други модели на марката, а само 4-и и 6-цилиндрови мотори с „мека“ хибридна система с 48-волтов стартер-генератор.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    За скудра адзура всички знаем ... особено в автомобилостроенето...много са качествени, налЕ ! :):):)
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дай ми на мен това дъно дето го копаят, па ти си карай Маканя...
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пиши на папата тук не е неговата приемна иначе мазерати копаят дъното
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Силно манипулативно и много нечестна статия, в която се открояват опити за подмолни внушения! Не съм участвал до този момент в битките на фили и фоби, но тази статия ми запалва ярко червена лампа в главата. Описание на случката и безпристрастно изброяване на потенциален кръг причини напълно отсъстват. Темата със субективния фактор, респективно вината на участници в инцидента или трети лица напълно се неглижира. Усещам опит за внушение, че Грекалето е виновно итова хич не ми харесва!
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха, *** тенденциозната статия. Какъв проблем за решаване е да катастрофира някой, който кара кола? Имаше един пич, който при тест на ID3 подпали спирачките - не ревахте тогава, щото от кораба майка така са ви наредили
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Правят от муата слонъ.Истинският проблем е че това е убиецът на Порше МаканКато стане въпрос за суперколи нищо не може да буе скуадра адзура а в8 на Феррари е феноменален няма немски аналог