IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се отказва имената на Kadjar и Koleos

Наследниците на двата кросоувъра ще се казват по друг начин

Френският производител Renault ще спре да използва имената Kadjar и Koleos, като следващите поколения на двата кросоувъра ще се казват по друг начин, съобщава автомобилно издание L'argus.


Renault Kadjar


Идеята на компанията е да бъдат избегнати асоциациите с двата модела, които така и не успяха да се утвърдят на европейските пазари. От Renault все още не са разкрили новите названия на автомобилите, но това ще стане съвсем скоро, тъй като премиерата на следващото поколение на Kadjar трябва да се състои догодина, а нов Koleos ще излезе през 2023 година.

Известно е, че бъдещите Kadjar и Koleos вече са в процес на разработка и са с кодови имена съответно HHN и DHN. В Renault смятат да сменят не само названията на моделите, но и тяхното позициониране. Новият Kadjar ще получи спортен външен вид, като ще използва платформата на настоящия Qashqai. В салона ще се появят цифров приборен панел и мултимедия с вертикално разположен екран.

Що се отнася до новия Koleos, той ще получи салон с 3 реда седалки, за да може да заеме мястото на Espace в моделната гама на Renault. Премиерата на модела е едва през 2023 година и засега информациите за него са малко.

На пазарите в Европа положението на Kadjar и Koleos не е особено добро. Първият сериозно изостава от конкурентите си Nissan Qashqai и Peugeot 3008, докато от втория са продадени едва 6500 бройки през 2020 година.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    LangOff ( преди 2 години )
    Гоше, Гошеееее... още в заглавието има грешка....
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Мишо ( преди 2 години )
    Renault се отказва имената на Kadjar и Koleos т-ъ-п-и сте
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Мишо ( преди 2 години )
    Renault се отказва имената на Kadjar и Koleos.*** ли сте?
  • #5
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    То пък едни имена...Каквито автомобилите на Рено,такива и имената им.
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    То вас ако слуша човек само ВАГ си струва.Нищо че форумите на Тойота и Рено да доста по-скучни.То не бяха дефектни двигатели ядящи масло дизелгейт и т.н.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    #3 ( преди 2 години )
    бе и ти не си верваш, ама нали са ти пуснали "опорката" от рено.бг
  • #2
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И двата автомобила са много добри. В Европа не са им добри цените за разлика от България. Знам че сега ще се изсипят цял куп милионери за които е под нивото им да си ги купят нови, но аз лично следвам съвета на г-н Бъфет, че цената е това което плащаш а стойността това което получаваш. При Колеос липсата на 3 ред седалки е минус който ще го коригират. С нетърпение очаквам новите им поколения, ако са на подобни цени разбира се ;))).
  • #1
    6 rate up comment 28 rate down comment
    а бе напредват... ( преди 2 години )
    модернизираха знака-фичка та сега отива на някоя секс-кукла, отказват се от имена... въпросът е що продължават се мъчат ами не закрият недоразумението рено тотално и наведнъж!?