IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дрифт на улицата остави австралиец без кола

Полицията конфискува Nissan Silvia, след като шофьорът му се появи във видео

Полицията в Австралия е иззела модифициран Nissan Silvia, след като водачът му беше заснет да дрифти по улица в град Калундра. В разпространеното от органите на реда видео се вижда, как шофьорът вдига впечатляващо количество дим с въртене на гуми. На мястото са се събрали няколко души, които аплодират мъжа зад волана.



Полицейския патрул е уведомен за случващото се и идва на мястото на инцидента. Там вече няма никой, но благодарение на публикуваното в интернет видео собственикът на колата е открит на адрес наблизо. Там е и автомобилът, който е конфискуван от властите.

На 39-годишния водач са повдигнати обвинения в опасна експлоатация на превозно средство и опит за „умишлено увреждане“. Последното е заради следите от гуми, оставени от автомобила, които карат полицията да смята, че той е причинил вреди не само на колата, но и на пътя.

Австралиецът ще трябва да се яви пред съда следващия месец, като той е първият човек, на който са повдигнати обвинения според новия закон за борба с автомобилните хулигани, приет по-рано тази година. Законът държи собственика на всяка превозно средство отговорен за възникнала злополука, дори „ако собственикът на превозно средство твърди, че не е шофирал по време на нарушението (все пак той ще има възможност да го докаже)“.

Според властите в Австралия, новото законодателство „улеснява полицията да предприема действия срещу масовите събирания на автомобилни хулигани“.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя филм го гледах преди 20 години, участва Джеки Чан в ролята на кат-ажия.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Съвсем нормално си кара човека.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 2 години )
    Жалко, че у нас можеш да дрифтиш пред полицията, да караш с много над ограничението, да минаваш на червено и да не спираш на пешеходна пътека и полицията няма да си мръдне пръста, освен ако не им е заповядано да сложат камерка да снима или да правят *** акции, спирайки произволни изрядни шофьори и казвайки им, че трябва да слагат колани и да си включват светлините. А отдолу под нас на светофара денонощно е състезателна писта...