IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха конкурент на Rolls-Royce Cullinan

Големият SUV LS7 ще бъде флагманът на гамата на Hongqi

Китайската луксозна марка Hongqi представи големия си SUV - LS7. Моделът е изграден по образа на „масовия“ E-HS9, като го превъзхожда по размери и не разчита на електрическо задвижване, а на V8 двигател, който е собствена разработка. Производителят позиционира LS7 като конкурент на Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga.


Hongqi LS7


Преди няколко години марката Hongqi (Червено знаме), която е собственост на концерна FAW, претърпя реорганизация и сформира четири моделни семейства. Автомобилите от Q-серията са за автомобили под наем и таксита, буквата H се отнася за масовия сегмент, а S - спортни автомобили. Най-луксозните и скъпи модели получиха индекс L, като са предназначен за партийния елит на страната.

Доскоро тази линия включваше само лимузината L5, а сега към нея се присъединява и големия SUV - LS7. Неговата премиера се състоя на закрито за медиите мероприятие, така че информацията за автомобила е оскъдна. Като размери всъдеходът е сравним с Cadillac Escalade, изграден е на платформа с рама и независимо окачване, като получава V8 двигател, разработен от FAW в сътрудничество с Централния изследователски институт на Китай. Той произвежда 659 к.с. и 850 Нм, като ще замени досега използвания от марката атмосферен V12.

Още снимки на новия флагман на китайската марка - вижте в галерията:

Снимки на интериора на LS7 не бяха показани,но се предполага, че той до голяма степен ще повтаря този на луксозни седан H9. Компанията ще предложи на клиентите си програма за персонализиране,с избор на цвят на тапицерията, щамповане и бродерия, шевове, декор на праговете и таблото.

Снимки: Autohome

0 от 500