IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-скъпия регистрационен номер в света

Наддаването за табелата с надпис ММ достигна близо 25 млн долара

Регистрационен номер за автомобил от две еднакви букви е на път да стане най-скъпият на света. Той се продава на онлайн-платформата OpenSea, като наддаването достигна близо 25 млн долара.


номер


Според официална информация, в Калифорния има регистрирани над 35 млн номера на превозни средства, съдържащи от два до седем различни знака в тях. Най-редките са тези с два еднакви символа, какъвто е случаят с този. Той е две букви – MM, и ако сделката бъде осъществена, ще стане най-скъпият в историята.

Освен самите регистрационни номера бъдещият собственик ще получи и уникален NF-токен. Цялата информация - идентификатор на токена и индивидуален QR код, са лазерно гравирани върху гърба на металната плоча. Продавачът твърди, че това е първият път в историята, в който физическа регистрационна табела, свързана с NFT, е пусната за продажба.

В момента на писане на този материал цената на номера достигна 5888 ETH (това е основното средство за плащане в блокчейн-мрежата на Ethereum) или 24 460 459,52 долара. Само за час цената на табелата нарасна с 200 000 долара. Едновременно с това се продава и номер MM от Тексас, като при него последната предложена сума беше 2888 ЕТН (11 997 589, 52 долара).
Снимка: Motor

0 от 500