IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata пусна мини SUV за 6000 евро

Punch засега се продава само в Индия и предлага добри способности за офроуд

Dacia Spring, Fiat Panda City Cross, Mahindra KUV100 NXT, Suzuki Ignis – това са само част от градските мини SUV, които си поправят път на пазарите в Европа. Има обаче и един модел, който не се предлага на Стария континент, но също предлага доста впечатляващи характеристики за движение по тежък терен.


Tata Punch


Това е Tata Punch и е предназначен за Индия, където цените му стартират от 6000 евро. С дължина от 3830 мм той е по-малък от Citroen C3, като обещава много интересни офроуд характеристики. Очевидно не става дума за истински всъдеходни чудовища като Land Rover Defender или Jeep Wrangler, но числата са респектиращи за своя сегмент.

Tata Punch има пътен просвет от 190 мм, като ъгълът на атакуване на препятствие е 20,3 градуса, а на излизането – 37,6 градуса (също като при Wrangler). Освен това, този автомобил може да се справи с водни препятствия с дълбочина до 37 см.


Tata Punch


В салона има място за петима души, като багажникът е с обем 366 литра (малко повече от Suzuki Ignis, при който е 360 литра). Оборудването на топ-версии включва LED-фарове, автоматичен климатик, круиз-контрол, камера за заден ход, 7-инчов цифров приборен панел и информационно-развлекателна система Harman със 7-инчов екран и съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto.

За модела се предлага само един двигател – бензинов с обем 1,2-литра и 3 цилиндъра, който развива 86 к.с. и 113 Нм. Той се комбинира с 5-степенна механична кутия или с автоматик със същия брой предавки.

Още снимки на малкия всъдеход - вижте в галерията:

От Tata разкриват, че Punch е получи 5 звезди на краш-тестовете Global NCAP, които обаче имат различни стандарти от по-строгите Euro NCAP. Цените на малкия SUV варират от 6000 до 11 000 евро, което вероятно би предизвикало интерес към модела, ако той стъпи на европейските пазари.

Снимки: Tata

0 от 500